Pyöräkilpailut

 • Järjestäytynyttä kilpapyöräilyä Suomessa organisoi Suomen pyöräilyunioni ry. Pyöräkilpailuihin osallistuminen edellyttää kilpailulisenssin hankkimista. Kuntotapahtumat kuten Tour de Helsinki tai Helsinki Velotour eivät edellytä kilpailulisenssiä.
 • Kilometrikisa on yritysten, osastojen, yhdistysten, työyhteisöjen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Kyseeseen tulevat niin työ- kuin vapaa-ajankin pyöräilyt.
 • Fillarointipäiväkirja on web-pohjainen polkupyöräilyä varten tehty ajopäiväkirja. Palveluun rekisteröitymällä voi kirjata ylös omat ajonsa ja seurata niitä ajan myötä. Sivuilla voi myös seurata poljettujen kilometrien suhteen omaa sijoittumista muihin käyttäjiin nähden.
 • Kansallinen kilpailukalenteri

Pyöräilytapahtumat

 • Giro d´Espoo: Giro d´Espoo on kuntoajotapahtuma pääkaupunkiseudulla, joka ajettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2012. Reitti lähtee Tapiolan urheilupuistosta ja kiertää ympäri Espoon siten että kokonaismatkaa tulee 111 km. Lisätietoja: http://www.girodespoo.fi/
 • Helsink Velotouri: Helsinki Velotour on maantiepyöräilyn kuntoajo ja kilpailu. Tapahtuman keskuspaikkana on Helsingin Olympiavelodromi. Helsinki Velotourissa ajettavat matkat ovat lyhyempi noin 75 kilometrin lenkki ja pidempi 150 kilometrin lenkki, jotka molemmat suuntaavat Helsingistä itään kohti Sipoon ja Porvoon kauniita maalaismaisemia. Tapahtuman järjestäjä on Helsinki Velotour Ry. https://helsinkivelotour.fi
 • Tour de Helsinki: Tour de Helsinki kokoaa vuosittain yhteen kunto- ja kilpapyöräilijöitä ympäri Suomen. Vuonna 2015 tapahtuma järjestettiin kymmenennen kerran. 140 km:n reitti kiertää koko pääkaupunkiseudun keskeisimmät lenkkitiet ja lähtö sekä maali on Käpylän Olympiavelodromilla, Helsingin Pasilassa. Lisätietoja: http://www.tourdehelsinki.fi.
 • Kymenlaakson pyörävaellus: Kymenlaakson pyörävaellus on pyöräilytapahtuma, jossa pyöräilijöillä on mahdollisuus käydä 42:lla rastipisteellä eri puolilla Kymenlaaksoa.
 • Vuelta Vantaa
 • Satasen kuntoajo
 • Myllyn pyöräily: Myllyn pyöräily on kuntotapahtuma, jossa ei ole ajanottoa. Tapahtumassa on neljä eri matkaa: pikkumylly, isomylly, jättimylly ja Scandinaviamylly. Matkat alkavat 35 km ja pisin reitti on yhteensä 240 km pitkä.
 • Kangasala 24h: Kangasala 24h on kerännyt jo vuosia yhä kasvavan joukon maastopyöräilijöitä Kangasalan harjupoluille elo-syyskuun vaihteessa. Tapahtumassa on kolme sarjaa: solo, kilpa (max. 6 kuskia) ja kunto/firma (max. 24 kuskia). Startti tapahtuu perjantaina 28.8.2009 klo 19.00 Kyötikkälän urheilukeskuksesta. Ja siitä sitten poljetaan seuraavat 24 tuntia n. 7 km polkureitillä. Kisdakeskuksessa on "varikkosuora", kahvio, sauna, nuotiopaikka, huoltoteltat ja majoitusalue. Tule kokemaan ainutlaatuinen tunnelma, yön vaihtuessa aamuksi... Lisätietoja: http://www.kangasala24h.fi.
 • Brevet on järjestetty pitkä määräajassa ajettava pyöräilytapahtuma.

Lisää pyöräilytapahtumia löytyy Suomen Pyöräilyunionin ylläpitämältä sivulta Kuntotapahtumat ja muut tapahtumat.

Pyöräilytapahtumia muualla Pohjoismaissa

 • Vätternrundan: Vätternrundan on yksi maailman suurimmista pyöräilytapahtumista. Sillä on mittaa 300 kilometriä ja osallistujia oli vuonna 2008 noin 16 000. Reitti kulkee Ruotsissa Itä-Göötanmaan kauniissa maalaismaisemassa pitkin Vätternin rantoja.

Messut ja info-tilaisuudet

Sivut, jotka ovat luokassa Kisat ja tapahtumat

Seuraavat 7 sivua kuuluvat tähän luokkaan. Sivujen kokonaismäärä luokassa on 7.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...