Kymenlaakson pyörävaellus

Kymenlaakson pyörävaelluksessa ideana on kerätä omaan tahtiin ja vapaassa järjestyksessä eri puolille Kymenlaaksoa sijoitetuista rastipisteistä leimoja korttiin. Vaellus on käynnissä noin viiden kuukauden ajan. Vuonna 2008 rasteja kerättiin 4.5 - 21.9.2008.

Vuonna 2008 tapahtuma järjestettiin 22. kerran. Pyörävaellus polkaistiin käyntiin sunnuntaina 4.5.2008 Valkealan urheilukeskuksessa.

Rastipisteet

Rastipisteitä on joko miehittämättömiä (laatikoita) tai miehitettyjä (kauppojen sekä kahviloiden aukioloaikoihin sidottuja). Useissa aukioloaikoihin sidotuissa kohteissa kohteen ulkopuolelta löytyy leimasin.

Pyörävaelluskortteja saa rastipisteiltä sekä kuntien liikuntatoimistoista. Vaelluskortissa on kunkin kohteen tiedot aukioloaikoineen.

Palkinnot

Vähintään 10:llä eri rastikohteen leimalla saa diplomin ja osallistuu n. 500 €:n polkupyörän arvontaan. Jo kahdella rastileimalla on mukana esinepalkintojen arvonnassa. Esinepalkinnot ovat kuntakohtaisia.

Kartta

Rastikortissa on mukana ylimalkainen kartta, jonka tulkitseminen saattaa aiheuttaa ainakin ensikertalaiselle vaikeuksia.

Muutamat kohteet (punaisella neulalla merkityt) tarvitsevat vielä tarkennuksia. Keltaiset kohteet vaativat lähempää tutustumista.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...