Mikä on Polkupyöräwiki?

Polkupyöräwiki on yhteisöllinen verkkosivusto, jonka sisältöä kaikki kiinnostuneet voivat itse muokata. Sivuston tarkoituksena on tarjota kattava tietolähde, joka kertoo selkeästi suomeksi kaiken polkupyöräilystä. Keskeisenä visiona on saada suomalaiset pyöräilemään enemmän. Wikin sisällön tuottavat pyöräilijät itse. Tavoitteena onkin, että wikin avulla pystymme hyödyntämään kokeneiden pyöräilijöiden antamia neuvoja mm. pyörän ja varusteiden valinnassa, polkupyörän huollossa sekä oikeassa liikennekäyttäytymisessä.

Polkupyöräwiki on perustettu vuonna 2008 ja se tavoittaa pyöräilyn sesonkiaikoina noin 7000-9000 kävijää viikossa. Wikistä löytyy jo nyt tietoa esim. liikennesäännöistä, kumin paikkauksesta, renkaan kokomerkinnöistä, polkupyöräkaupoista, polkupyörän historiasta sekä eri polkupyörätyypeistä kuten läskipyöristä ja sähköpyöristä. Voit itse auttaa tekemään wikistä entistä paremman mm. lisäämällä uutta sisältöä. Tervetuloa mukaan! Lue lisää...

Ajankohtaista

  • 28.08.2016: Tour de Helsingin tilalle järjestetty uusi pyöräilytapahtuma Helsinki Velotour ajettiin ensimmäistä kertaa
  • 08.06.2015: Polkupyöräwiki kuntoon kampanja päättyi. Paljon onnea polkupyörän ja lahjakorttien voittaneille!
  • 07.10.2014: Wikin ulkoasu päivitetty. Wikin ulkoasu uudistettiin täydellisesti. Uusi ulkoasu soveltuu nyt entistä paremmin esim. tableteille ja älypuhelimille.
  • Etsi paras kasino ja lunasta bonuksesi jo tänään.

Miten voit auttaa?

Polkupyöräwiki tarvitsee apuasi! Vaikka wikistä löytyy jo nyt paljon hyödyllistä tietoa, kuitenkin monista aihealueista tietoa on valitettavan vähän. Esimerkiksi polkupyörän huollosta kertovia artikkeleja tarvittaisiin paljon lisää. Voit itse auttaa kirjoittamalla uusia artikkeleita esimerkiksi toivotuista aiheista tai parantamalla huomiota kaipaavia sivuja. Tutustu myös Polkupyöräwikin ohjeisiin, jos kaipaat apua artikkelien muokkauksessa.

Voit olla avuksi myös monella muulla tavalla, kuten kommentoimalla artikkeleja, ottamalla valokuvia polkupyöräilyyn liittyvistä välineistä tai mainostamalla Polkupyöräwikiä. Kaikki apu on tervetullutta.

Suositeltu artikkeli: Renkaan kokomerkinnät

Polkupyörien ulkorenkaita on useita eri kokoja. Eri kokoisia renkaita käytetään eri tyyppisissä pyörissä. Renkaan leveyden voi valita ajonsa mukaan tietyissä rajoissa (leveä maastoajoon, kapea maantieajoon), mutta liian kapea rengas ei sovi leveään vanteeseen eikä liian leveä rengas liian kapeaan vanteeseen. Myös sisärenkaita löytyy useita kokoja, jotka sopivat tietyn kokoisiin ulkorenkaisiin, joten siksi onkin tärkeää tietää, mitä renkaiden kokomerkinnät tarkoittavat.

Polkupyörien renkaiden kokomerkinnät ovat hieman sekavia. Ajan myötä käyttöön on otettu hyvin vaihteleva kirjo merkintätyylejä. Toiset käyttävät renkaiden kokomerkinnöissä tuumia, toiset millimetrejä. Halkaisijalla taas saatetaan tarkoittaa renkaan ulko- tai sisähalkaisijaa. Aina saman merkinnän omaavat renkaat eivät edes välttämättä ole täysin saman kokoisia. Lue lisää...

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...