Tälle sivulle on pyritty kokoamaan vain hyödyllisimpiä polkupyöräilyyn liittyviä linkkejä. Nettikaupat, karttapalvelut, reittihaut yms. nettipalvelujen linkin on pyritty jakamaan selkeisiin kategorioihin, joihin vain parhaat palvelut kelpuutetaan. Jokaisesta linkistä on lyhyt kuvaus, mitä linkin takana on odotettavissa. Tässä tapauksessa laatu korvaa määrän.

Ulkomaiset verkkokaupat[muokkaa]

Chainreactioncycles.png
Chain Reaction Cycles (CRC): Mainostaa itseään Euroopan suurimmaksi polkupyörätarvikkeita myyväksi nettikaupaksi. CRC myy pyöräilytarvikkeita suomalaisia pyöräliikkeitä halvemmalla. Esimerkiksi renkaita ja muita tarvikkeita saa jopa puolet halvemmalla kuin Suomesta ja valikoima on melko laaja. Toimitus Suomeen on ilmaista, mikäli ostoskorin yhteissumma ylittää 150 puntaa (n. 200 euroa). Maksutapoina toimivat luottokortit ja PayPal. Myös ainakin Sampo-pankin Visa Electron käy. Koska yritys sijaitsee Euroopassa (Pohjois-Irlannissa), ei muita toimituskuluja tule (esim. tulli ja verot). Toimitusajoiksi luvataan 3-4 arkipäivää. Lue lisää sivulla Chain Reaction Cycles.

Kartta- ja reittipalvelut[muokkaa]

Ytv kevyen liikenteen reittiopas.jpg
YTV:n kevyen liikenteen reittiopas: Pääkaupunkiseudun kevyen liikenteen reittiopas, joka osaa näyttää parhaan pyöräreitin määränpäähän. Syötettäessä lähtöpistettä tai määränpäätä, palvelu osaa ehdottaa järkeviä osoitteita jo muutaman alkukirjaimen perusteella, jolloin säästytään paljolta kirjoittamiselta. Reititystavaksi voi valita esimerkiksi suorimman reitin tai asfalttipäällysteisiä reittejä suosivan. Etsitty reitti näytetään yleiskuvana kartalta, josta voi tarkentaa halutessaan usean tason verran. Reitin lisäksi näytetään matkan pituus ja aika, riippuen keskinopeudesta. Rastittamalla vasemmalta ulkolukartan, saa karttaan näkyville kaikki pääkaupunkiseudun pyörätiet. Lisäksi palvelusta on mahdollista katsoa päivän sää ja tuulen suunta. Koko reittistä on mahdollista myös tulostaa erittäin selkeä, mutta tarkka ohje paperille kadun nimineen ja välimatkoineen.
[1] Opencyclemap: Maailmanlaajuinen Wiki-tyyppinen pyörätiekartta.

Sääpalvelut[muokkaa]

Paikallissää.gif
Paikallissää (Ilmatieteen laitos): Ilta-Sanomien tarjoamasta ja Ilmatieteen laitoksen laatimasta Paikallissää-palvelusta voi hakea 1 ja 5 vuorokauden sääennusteen 10000 paikkakunnalle Suomessa kirjoittamalla vain paikan nimen hakukenttään.
Foreca.png
Paikallissää (Foreca): Foreca tarjoaa vaihtoehtoisen sääennusteen Ilmatieteen laitoksen ennusteiden lisäksi. Forecan nettisivuilta voi hakea 1-6 vuorokauden ajalta koko Suomen sääennusteet sekä paikallisääennusteet useimmalle Suomen paikkakunnalle. Paikallissääennusteista näkee ennustetun lämpötilan, sademäärän sekä tuulen nopeuden ja suunnan muutaman tunnun välein viideksi päiväksi eteenpäin. Palvelun ennuisteita on hyvä verrata Ilmatieteen laitoksen ennuisteisiin.
Sadetutka.gif
Sadetutka: Ilta-Sanomien tarjoama ja Ilmatieteen laitoksen laatima Sadetutka näyttää sateiden sijainnin, liikkeen ja määrän viimeisen 8 tunnin ajalta ja sade-ennusteen 8 tuntia tästä eteenpäin visuaalisesti suoraan kartalla. Erinomainen palvelu kaikille ulkona liikkuville ja pitempää tai vähän lyhyempääkin pyörämatkaa suunnitteleville. Jos lähdet lenkille, niin muista aina ensin katsoa sää.
Helsinki testbed.png
Helsinki Testbed: Ilmatieteen laitoksen ja Vaisalan tarjoama kokeellinen palvelu, josta voi tarkastella pääkaupunkiseudun säätä erittäin tarkasti. Sadepilvien liikkeitä voi seurata kartalla tarkimmillaan 5 minuutin välein lähes reaaliaikaisesti. Sadealueiden lisäksi voi tutkia lämpötiloja sekä tuulen suuntaa ja nopeutta. Erittäin hyödyllinen palvelu kaikille pääkaupunkiseudulla ulkoileville viime hetken sadealueiden ja tuulen suunnan tarkastukseen. Ennuste tosin uupuu.

Pyöräily-aiheiset nettisivut[muokkaa]

Suomalaiset nettisivut[muokkaa]

Fillari-lehden nettisivut.gif
Fillaristin nettisivut: Suomenkielisen Fillari-lehden nettisivut, joista etenkin keskustelupalsta on hyvinkin aktiivinen ja tutustumisen arvoinen. Sivuston Tori-osiosta löytyy myös osto- ja myynti-ilmoituksia ja Jutut-osiosta lehden vanhemmissa numeroissa julkaistuja artikkeleita ja oppaita. Sivustosta löytyisi paljonkin potentiaalia, mutta jostain syystä sitä ei kehitetä eteenpäin. Liiallinen kaupallisuus paistaa myös läpi koko sivuston ja kaikenlaiset mainokset täyttävätkin ruudusta suuren osan.
Makafillari.etu.jpg
MatkaFillari: Jarkko Lindholmin polkupyörämatkailuun erikoistuneet sivustot. Tekijä toivoo että jokaiselle matkaa suunnittelevalle löytyisi jotakin apua näiltä sivuilta. Ja jos sinulla on jotakin korjattavaa tai lisättävää sivujen antiin niin s-postia Jarkolle. Sivuilla juttuja myös Jarkon omista reissuista. Niistä löytyy niin matkapäiväkirjaa, videopäiväkirjaa, kuvia ja karttoja ajetuista reiteistä.

Ulkomaalaiset nettisivut[muokkaa]

Sheldon Browns Bicycle Technical Info.gif
Sheldon Brown's Bicycle Technical Info: Ei uskoisi, kuinka paljon hyödyllistä tietoa kaikesta pyöräilyyn liittyvästä voikaan löytää näinkin vanhan ja epäselvän näköisiltä sivuilta. Suositellaan kaikille pyöräilystä kiinnostuville. Sivuston tekijänä toimii Amerikassa asuva matematiikan ja tietotekniikan tiedemies, joka harrastaa myös valokuvausta ja kirjoittamista. Tämä parrakas kaveri on viettänyt koko elämänsä pyöräilyn parissa.
ParkTool nettisivut.jpg
Park Tool Website: Amerikkalainen Park Tool-yritys on alansa johtavia pyöränkorjaukseen tarvittavien välineiden ja osien valmistaja, markkinoija ja suunnittelija. Tällä hetkellä valikoimiin kuuluukin lähes 300 eri tuotetta. Laadukkaiden osien ja välineiden lisäksi yritys satsaa merkittävästi myös asiakaspalveluun, minkä huomaa etenkin erittäin laadukkaista ja informatiivisista verkkosivuista. Sivuilta löytyy englanniksi kirjakaupalla ilmaista tietoa kuvien kera kaikkesta, mikä vain liittyy polkupyörän korjaukseen. Mistä muualta löytyy näin hienosti toteutettu "polkupyöräkartta", josta tarvittavat ohjeet ongelmiin voi nopeasti etsiä.
Trifuel.jpg
Trifuel: Triathlon Training-sivusto tarjoaa kattavaa tietoa triathlonista kiinnostuneille. Etenkin pyöräily- ja terveys ja ravinto-kategoriat kannattaa katsoa mielenkiintoisten artikkelien varalta. Teksti on vähän puisevaa, eikä kuvia löydy, mutta kenellä olisikaan enemmän käytännön kokemusta näistä asioista, kuin oikeilla ammattilaisilla?

Blogit[muokkaa]

Ulkomaalaiset blogit[muokkaa]

Women's cycling.jpg
Women's Cycling on etenkin naisille tarkoitettu polkupyöräilyyn erikoistunut blogimuotoinen sivusto. Kun suurin osa polkupyöräilyyn liittyvästä tiedosta on "turhaa nippelitietoa" ja tarkoitettukin vieläpä pääosin miehille, niin Women's Cycling pyrkii tarjoamaan helpommin sulateltavaa materiaalia. Vielä tällä hetkellä melko köykäinen artikkelivalikoima tarjoaa tietoa mm. harjoittelusta, ravinnosta ja pyörän huollosta. Vaikka blogi ei alustana välttämättä ole se kaikista paras vaihtoehto tiedonjakoon, niin toivotaan menestystä uuden näkökulman omaavalle projektille.

Muut tutustumisen arvoinen[muokkaa]

Huuto.net Polkupyörät.gif
Huuto.net - Polkupyörät: Jos etsit käytettyä polkupyörää sikahalvalla tai halpoja varaosia pyörääsi, niin Fillari-lehden Toriakin parempi vaihtoehto on tietenkin suunnata Huuto.netin pyöräpalstalle, josta löytyy lähes 1000 eri kohdetta. Hakua kannattaa käyttää, jos etsii juuri tietyn tyyppistä tai mallista pyörää. Ennen ostoa kannattaa tutustua ohjeisiin ja vinkkeihin Huuto.netin käytössä.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...