Ikoni uutiset.png

Tällä sivulla ilmotetaan ajankohtaisista asioista liittyen Polkupyöräwikiin.

26.03.2023: Wikin päivitetty

Polkupyöräwikin käyttämä MediaWiki-ohjelmisto on nyt päivitetty tuoreimpaan LTS-versioon 1.39.

20.03.2023: Wikin hosting palveluntarjoaja vaihtui

Polkupyöräwiki on siirretty uudelle palveluntarjoajalle. Aikaisempi Sigmatic sai väistyä ja tilalle tuli halvempi ja nopeampi Namecheap (EU datacenter).

01.10.2018: Wiki päivitetty

Polkupyöräwikin käyttämä MediaWiki-ohjelmisto on nyt päivitetty tuoreimpaan LTS-versioon 1.31.1. Kaikki pitäisi toimia kuten ennenkin, mutta jos huomaat joitain virheitä, niistä voi raportoida ylläpidolle sähköpostitse.

22.04.2017: Wiki päivitetty

Polkupyöräwikin käyttämä MediaWiki-ohjelmisto on nyt päivitetty tuoreimpaan LTS-versioon 1.27.2. Kaikki pitäisi toimia kuten ennenkin, mutta jos huomaat joitain virheitä, niistä voi raportoida ylläpidolle sähköpostitse.

07.10.2014: Polkupyöräwiki kuntoon kampanja alkoi

Osallistu kampanjaan ja voita polkupyörä tai lahjakortteja! Lue lisää sivulta Polkupyöräwiki kuntoon.

07.10.2014: Ulkoasu uudistettu

Wikin ulkoasu on uudistettu täysin. Uusi ulkoasu soveltuu nyt entistä paremmin esim. isoille FullHD-näytöille, tableteille sekä älypuhelimille. Aikaisempi ulkoasu oli vanhahko eikä toiminut enää parhaalla mahdollisella tavalla erikokoisten näyttöjen kanssa.

13.09.2014: Wiki päivitetty

Polkupyöräwikin käyttämä MediaWiki-ohjelmisto on nyt päivitetty tuoreimpaan versioon 1.23.3. Koska uusi versio ei kaikilta osin ollut täysin yhteensopiva vanhan version kanssa, sivuilla saattaa näkyä joitain virheitä, mutta ne pyritään kaikki korjaamaan pikaisesti. Virheistä voi raportoida ylläpidolle sähköpostitse.

04.02.2012: Giro d`Espoo

Giro d´Espoo on uusi kuntoajotapahtuma pääkaupunkiseudulla, joka ajetaan ensimmäistä kertaa keväällä 2012. Tarkka päivämäärä on sunnuntai 27.5.2012. Reitti lähtee Tapiolan urheilupuistosta ja kiertää ympäri Espoon siten että kokonaismatkaa tulee 111 km. Tapahtumaan voi ilmoittautua Giro d`Espoon internet-sivuilla.

26.06.2009: Sigmatic sponsoriksi

PolkupyöräWiki sai sponsorikseen IT-alan palveluyritys Sigmatic Oy:n, joka tarjoaa korkeatasoisia tietoverkkopalveluita yrityksille, yhdistyksille ja yksityisille henkilöille. Sigmatic sponsoroi Advanced-webhotellin PolkupyöräWikin käyttöön.

04.11.2008: Polkupyöräwiki uudistui

Kuten huomata saattaa, Polkupyöräwikin ulkoasu on kokenut täydellisen uudistuksen. Uusi ulkoasu on aikaisempaa pirteämpi, käyttäjäystävällisempi ja on suunniteltu skaalautumaan paremmin. Wikin pääkategoriat tulevat ilmestymään sivun vasemman reunan palstaan, jonka pitäisi helpottaa artikkelien löytämistä. Toivottavasti uusi käyttöliittymä antaa paremmat eväät keskittyä jatkossa sisällön lisäämiseen.

Uudistuksen yhteydessä Polkupyöräforum päätettiin sulkea. Foorumin ja wikin integrointi teetti hyvin paljon lisätyötä ja foorumin tuoma lisäarvo oli hieman kyseenalainen. Haluamme jatkossa keskittyä parantamaan wikiä ja siksi foorum päätettiin sulkea. Kaikkia innokkaita keskustelijoita rohkaistaan siirtymään Fillari-lehden foorumille, josta löytyy paljon pyöräilystä kiinnostuneita. Kaikkien edun mukaista on, että pyöräilyyn liittyvä keskustelu käydään keskitetysti yhdellä foorumilla. Keskustelua Polkupyöräwikiin liittyvistä asioista voi käydä joko Fillari-lehden foorumilla tai wikin keskustelusivuilla.

04.10.2008: Wikiä nopeutettu

Polkupyöräwikin sivut pitäisivät nyt latautua huomattavasti aiempaa rivakammin sivujen välimuistiin tallennuksen myötä. Mikäli huomaat ongelmia sivunlatauksissa, ilmoitathan niistä wikin ylläpidolle sähköpostitse.

14.09.2008: Polkupyöräforumia supistettu

Polkupyöräforumin kategorioita typistettiin siten, että yleiseen pyöräilyyn ja pyörän huoltoon liittyviä kategorioita ei enää ole. Muutos tehtiin, koska Polkupyöräwiki ei halua kilpailla Fillari-lehden foorumin kanssa, joka on Suomen suurin polkupyöräilyyn keskittynyt keskustelupalsta. Näin pyöräilyyn liittyvä keskustelu pysyy keskitetysti yhdellä foorumilla, joka helpottaa tiedon hakua. Polkupyöräforumilla voi edelleen keskustella pyöräilyyn liittyvistä asioista, mutta esimerkiksi pyörän huoltoon liittyvät kysymykset on järkevintä esittää Fillari-lehden foorumilla. Mikäli Polkupyöräwikin käyttäjäkunta myöhemmin laajenee ja kysyntää laajemmalle keskustelupalstalle on, voidaan Polkupyöräforumia helposti tarvittaessa laajentaa.

09.08.2008: Tour de Helsinki 2008

Tour de Helsinki 2008 kokoaa jälleen yhteen kunto- ja kilpapyöräilijöitä ympäri maan sunnuntaina 7.9.2008. 140 km:n reitti kiertää koko pääkaupunkiseudun keskeisimmät lenkkitiet ja lähtö sekä maali on Käpylän Olympiavelodromilla, Helsingin Pasilassa. Tapahtuma on avoin kaikille pyöräilyä harrastaville ja ilmoittautumismaksu on 25 euroa henkilöltä. Tour de Helsinki järjestetään pääkaupunkiseutulaisten pyöräilyseurojen yhteistyönä ja pysäköinnin, liikennejärjestelyjen, reittiohjeistuksen, huollon, ensiavun ja ravinnehuollon pitäisikin olla lähes kilpailutapahtuman tasolla. Vaikka kärki ja pääjoukko ajavat Tour de Helsingissä kisavauhtia ja kamppailevat sijoituksista tosissaan, niin mukaan voi silti tulla huonommallakin pyörällä vain nauttimaan elämyksestä. Tapahtumaan on järjestetty myös seitsemän eritasoista keskinopeusryhmää/-jänistä, jolloin osallistujat voivat ajaa reitin läpi tiettyä tavoitevauhtia.

Toivottavasti kaikki pyöräilyä enemmän tai vähemmän harrastavat pääsevät kokemaan tämän ainutlaatuisen tapahtuman. Tapahtumien järjestelystä, fiiliksistä ja muista mietteistä tullaan myöhemmin myös kirjoittamaan tänne Polkupyöräwikiin. Hienoa myös olisi, jos joku viitsisi vaivautua paikalle kameroineen ja ikuistamaan tapahtuman hienoimmat hetket myös muiden Polkupyöräwikiläisten ihmeteltäviksi. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Polkupyöräwikin Kisat ja tapahtumat-osion sivulta Tour de Helsinki 2008 ja tietenkin tapahtuman virallisilta nettisivuilta.

23.07.2008: Polkupyöräwiki avattu

Uusi polkupyöräilyyn liittyvä sivusto on nyt avattu omassa domain-osoitteessaan http://www.polkupyoraily.net. Polkupyöräwiki on yhteisöllisen kirjoittamisen verkkosivusto, jonka sisältöä kaikki kiinnostuneet voivat itse muokata. Tarkoituksena on koota kaiken kattava tietolähde, joka kertoisi selkeästi ja seikkaperäisesti kaiken sen, mitä aloittelevan tai jo vähän kokeneemmankin pyöräilijän tarvitsee tietää kaikesta pyöräilyyn liittyvästä. Keskeisenä visiona on saada suomalaiset pyöräilemään enemmän. Sivustoon kuuluu wiki-osio sekä keskustelufoorumi.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...