Tapahtuman luonne

Giro d´Espoo on maantiepyöräilytapahtuma, jonka reitti kulkee Espoon ympäri. Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa kuntosarjassa tai vaihtoehtoisesti kilpasarjassa, jos omaa virallisen kilpailulisenssin.

Välinevaatimukset

Vaikka tapahtumaan voikin osallistua millä tahansa polkupyörällä, suositellaan maantiekilpapyörän tai fitness-pyörän käyttämistä.

Ryhmässä ajaminen

Tapahtumassa on syytä noudattaa normaaleja ryhmässä ajamisen sääntöjä. Näitä on syytä harjoitella etukäteen esim. yhteislenkeillä. Alla on muutamia perussääntöjä, joita noudattamalla ajaminen on kaikille turvallisempaa ja mukavampaa [1]. Lisää tietoa ryhmässä ajamisesta löytyy sivulta Pyöräily ryhmässä:

 1. Aja suoraan. Juominen ja syöminen on hyvä suorittaa ryhmän perällä, jos on yhtään epävarma ajolinjoistaan.
 2. Vältä äkkiänäisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia.
 3. Osoita mahdolliset yllätykset tai vaarat muille ryhmässä ajaville:
  • Käännyttäessä osoitetaan kädellä oikealle tai vasemmalle.
  • Hidastaminen (risteys, rengasrikko, jne.) osoitetaan nostamalla käsi pystyyn.
  • Tiellä oleva paha kuoppa tai este ilmaistaan osoittamalla sormella alaspäin (Este on syytä kiertää kohtuullisen kaukaa, sillä taaempana tulevat näkevät tien pinnan huonommin.)
  • Jos tien reunassa on este (jalankulkija, pysäköity auto, jne.), osoitetaan se näyttämällä kädellä sisäänpäin.

Reitti

Kartta vuoden 2012 reitistä löytyy osoitteesta: http://www.girodespoo.fi/2012/index.php/reitti

Reitti lähtee Tapiolan urheilupuistosta ja kiertää ympäri Espoon siten että kokonaismatkaa tulee 111 km.

Osallistuminen ja maksut

Ilmoittautuminen käy kätevimmin tapahtuman verkkosivuilla täytettävällä lomakkeella ja maksamalla ilmoittautumismaksu verkkomaksuna. Myös liikuntasetelit käyvät maksuna. Ilmoittautumismaksu on sitä pienempi, mitä aikaisemmin tapahtumaan ilmoittautuu. Vuoden 2012 osallistumismaksu yhdelle hengelle on 31.01 asti 43 euroa, 1.2.-30.4. 49 euroa, 1.5.-21.5. 57 euroa ja 26.5. 70 euroa. Ilmoittautua voi myös joukkueena.

Järjestelyt

Reitin varrella on huoltopisteitä noin 35 kilometrin välein. Huoltopisteillä jaetaan juomaa (vettä, urheilujuomaa, mehua) sekä pientä purtavaa (rusinoita, suolakurkkua, banaania). Letkan mukana kulkee huoltoautoja, jotka tarvittaessa avustavat esim. rikkoutuneiden renkaiden kanssa.

Reitin alkumatka ajetaan rauhallista vauhtia johdetussa yhteissaattueessa kolme kilometriä Tapiolan keskustan kautta Westendintielle, missä alkaa vapaa vauhti. Reitin varrella on liikenteenohjaajia ohjaamassa osallistujia ja muuta liikennettä. Tiet eivät ole kokonaan suljettuja autoilta reitin ajan, joten vastaan tulevaa liikennettä on ja omalla kaistalla on ehdottomasti pysyttävä. Risteyksissä autot pysäytetään, jotta risteysten ylitys olisi turvallista.

Lähteet

Aiheeseen liittyvää sisältöä...