Ikoni ohje.png

Tämä sivu sisältää ohjeita Polkupyöräwikin käyttöön.

Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen

Pääartikkeli: Ohje:Rekisteröinti ja kirjautuminen

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikiin rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen. Mitä hyötyä rekisteröitymisestä on? Mitä rekisteröinti vaatii?

Artikkelien muokkaus

Pääartikkeli: Ohje:Artikkelien muokkaus

Pääartikkeli sisältää ohjeita artikkelien muokkaukseen. Millä eri tavoilla artikkeleita voi muokata? Kumpaa kannattaa käyttää: wikiteksti-muokkausta vai visuaalista muokkausta?

Ohjeita wikitekstipohjaiseen muokkaukseen

Pääartikkeli: Ohje:Wikiteksti

Pääartikkeli sisältää ohjeita, miten sivuja muokataan wikiteksti-muodossa. Miten lisätään linkki? Miten lisätään taulukkoon soluja? Kuinka lisätään karttoja artikkeleihin?

Luokat, kategoriat ja osiot

Pääartikkeli: Ohje:Luokittelu

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikin luokista. Luokittelu on wikin selkäranka: ne helpottavat jäsentämään ja löytämään Polkupyöräwikin tarjoamaa tietoa.

Keskustelu

Pääartikkeli: Ohje:Keskustelu

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikin keskustelusta. Mitä eri keskustelusivut ovat? Mitä käytäntöjä keskustelussa on syytä noudattaa?

Kuvien tallentaminen wikiin

Pääartikkeli: Ohje:Tallenna tiedosto

Pääartikkeli sisältää ohjeita uuden kuvan tallentamiseen Polkupyöräwikiin. Minkä kokoiseksi kuva pitäisi tallentaa? Mitä tiedostomuotoa pitää käyttää?

Tunnetut ongelmat

Polkupyöräwikin käyttämä järjestelmä ei ole aivan täydellinen. Alla on lueteltu tunnettuja ongelmia, jotka on syytä ottaa huomioon artikkeleja muokattaessa:

  • Et-merkki (&) artikkelin nimessä: Polkupyöräwikissä ei kannatta käyttää et-merkkiä (& eli ampersandi) artikkelin nimessä. Artikkelin voi kyllä luoda, mutta sitä ei voi helposti lukea, koska bugi järjestelmässä ei tulkitse et-merkin jälkeistä osaa artikkelin nimeen.

Lisää ohjeita

Mikäli tältä sivulta ei löytynyt apua, kannattaa lukaista seuraavat sivut, joiden sisältämiä ohjeita voi hyvin pitkälle soveltaa myös Polkupyöräwikiin.

Ohjeita ylläpitäjille

Polkupyöräwikin ylläpitäjillä on laajemmat oikeudet muokata wikiä kuin tavallisilla käyttäjillä. Alta löytyy linkkejä ylläpitäjille tarkoitettuihin ohjeisiin:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...