Ikoni ohje.png

Luokat ovat tärkeässä osassa Polkupyöräwikissä. Polkupyöräwikin artikkelit ovat yleensä jaoteltu eri luokkiin. Luokasta käytetään myös joissain paikoissa nimitystä kategoria tai osio, jotka kaikki ovat tässä tilanteessa täysin sama asia. Luokkia käytetään luonnollisesti luokittelemaan artikkeleja. Esimerkiksi artikkeli polkupyörän ketjujen puhdistuksesta kuuluu luokkaan "Huolto", kun taas artikkeli oikeasta ajoasennosta kuuluu luokkaan "Ajotekniikka". Luokat helpottavat jäsentämään Polkupyöräwikin tarjoamaa tietoa. Jos luokkia ei käytettäisi, olisivat kaikki artikkelit yhdessä isossa läjässä, josta on hankala löytää mitään. Esimerkiksi käyttäjä, joka lukee artikkelia polkupyörän ketjujen puhdistuksesta, on luultavasti kiinnostunut myös muista polkupyörän huoltoon liittyvistä ohjeista, joita hän voi helposti selata tutkimalla Huolto-luokan artikkeleja.

Luokilla voi olla myös alaluokkia. Esimerkiksi Varusteet-luokan alle voi ajan kuluessa tulla kymmeniä, ellei jopa yli sata artikkelia. Tällöin Varusteet-luokka kannattaa jakaa pienempiin luokkiin, esim. "Vaatteet" ja "Lukot", joiden alla taas on vaatteisiin ja lukkoihin liittyviä artikkeleja.

Jotta Polkupyöräwiki laajentuessaan pysyisi edes jollain lailla järkevästi jäsennettynä, kannattaa jokainen artikkeli siis lisätä johonkin luokkaan tai tehdä uusi luokka, mikäli artikkeli ei sovi mihinkään olemassa olevaan luokkaan.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...