Tältä sivulta löytyy tietoa vuoden 2009 Tour de Helsinki -pyöräilytapahtumasta.

Lähtö ja reitti

Ladataan karttaa...

Tour de Helsinki 2009 -kuntoajo järjestettiin jälleen sunnuntaina 6.9.2009. Startti tapahtui klo 11:00 yhteislähtönä Käpylän olympiavelodromin parkkipaikalta ja reitti päättyi tietenkin monen kilometrin ja mäen jälkeen hivenen mutkitellen Käpylän hienolle olympiavelodromille. Johdetussa yhteissaattueessa ajettiin rauhallista vauhtia Pitäjänmäen läpi Espoon Karakallioon, josta alkoi lopulta vapaa vauhti. Suuren ihmismassan takia ajonopeus ennen vapaan vauhdin alkua oli välillä alle kävelyvauhtia ja hitaissa ja kapeissa kohdissa jouduttiin lähes pysähtymään. Koko pääkaupunkiseudun kiertävä reitti kulki Helsingin ja Espoon lisäksi Nurmijärven, Tuusulan, Hyvinkään, Mäntsälän, Sipoon ja Vantaan kautta.

Reitin kokonaispituus oli vähän reilu 140 kilometriä ja kokonaisnousua oli noin 1000 metriä. Reitillä oli neljä selkeästi ja hyvin sijoitettua huoltopistettä tien oikeassa laidassa, noin 30 kilometrin välein.

Osallistuminen

Ilmoittautuminen vuoden 2009 Tour de Helsinkiin tapahtui joko ostamalla ilmoittautumislippu etukäteen tai jälki-ilmoittautumisena tapahtumapaikalla. Etukäteen ostettava ilmoittautumislippu maksoi toukokuun loppuun mennessä 35 euroa yhdeltä henkilöltä ja neljän lipun paketti 120 euroa. Kesäkuun alusta 17.8 asti yksi ilmoittautumislippu maksoi 44 euroa. Liput oli lunastettava viimeistään 24.8 mennessä. Lippu ei ollut mitenkään henkilökohtainen: käyttämättömän lipun sai siirtää henkilöltä toiselle, esim. myydä tai antaa lahjaksi. Ilmoittautumisliput toimitettiin ostajille postitse. Jälki-ilmoittautuminen tapahtumapaikalla maksoi 60 euroa osallistujaa kohden.

Osallistujat ja tulokset

Tapahtumaan ilmoittautuneita ajajia oli yhteensä 1 384 (1256 miestä ja 128 naista) ja heistä matkaan lähti lopulta 1 245 ajajaa - 139 ajajaa jäi siis syystä tai toisesta lunastamatta lähtönumeroaan. Ajajia oli kaikkiaan seitsemästä maasta, ja suurin edustus Suomen jälkeen oli Venäjältä, Pietarista, mistä mukaan oli ilmoittautunut 18 ajajaa. Nopeimmille oli luvassa rahapalkintoja ja Sony-tuotteita. Kaikkien osallistujien ja tapahtumakyselyyn vastanneiden kesken arvottiin Felt F5 SL 2009 –kilpapyörä. [1]

Kovakuntoisimpien odotettiin kirittävän maalisuoralle vajaan neljän tunnin polkemisen jälkeen. Kisan voittikin TWD Länkenin Kimmo Kananen, joka saapui maaliin rinnakkain sopuisasti käsi kädessä ammattilaisena Française des Jeux -tallissa ajavan Jussi Veikkasen kanssa. Kanasen voittoaika oli 3:34:20. Naisten sarjan paras oli Anne Palm ajalla 3:45:02 [2]. Viimeiset ajajat saapuivat maaliin noin klo 18:40, jolloin virallinen ajanotto oli jo päättynyt [1]. Lopulliset tulokset ovat nähtävillä tapahtuman virallisilla verkkosivuilla sekä ajantottajan sivuilla.

Valitettavasti onnettomuuksilta ei myöskään tänä vuonna kokonaan vältytty. Järjestäjien tietoon tuli kaksi useita ajajia kaatanutta joukkokolaria, joista toisesta jouduttiin toimittamaan muutamia ajajia tarkempiin tutkimuksiin ja hoitoon. [1]

Järjestelyt

Tour de Helsinki 2009 -kuntoajon järjesti varta vasten kisan organisointia varten perustettu Velocitor Oy yhteistyössä pääkaupunkiseutulaisten pyöräilyseurojen kanssa. Edellisen vuoden tapaan mukana oli "jäniksiä", jotka vetivät eri keskinopeuteen pyrkiviä ryhmiä. Keskinopeusryhmiä oli kahdeksan: 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 ja 35 km/h. Ajanotto tapahtui tänä vuonna sähköisesti ajajille jaetun ajanottosirun avulla. [3]

Reitillä oli liikenteenohjaajia ohjaamassa osallistujia ja muuta liikennettä sekä kylttiohjaus, myös liikennevalot olivat keltaisella vilkulla lähes koko reitin läpi. Poliisimoottoripyörän ja johtoauton lisäksi joukon mukana letkan häntäpäässä kulki ylitsepääsemättömien välinerikkojen tai uupumuksen takia ensiapu- ja jälkiauto, jotka poimivat osallistujat välineineen kyytiin ja kuljettivat takaisin velodromille.

Edellisvuosien tapaan järjestelyihin kuului tietenkin myös ravinnehuolto: menuna vesi, urheilujuoma, suolakurkut, ruisleipä, rusinat ja banaanit sekä ilmoittautumisen yhteydessä saatu energiapatukka. Maalissa osallistujia odotti lämmin kanarisotto lisukkeineen. Kaiken kaikkiaan järjestelyt toimivat taas esimerkillisen hyvin ja tapahtuma ylitti jälleen kerran kaikki odotukset, ollen menestys.

Sää

Sää oli suosiollinen jälleen kerran, vaikka aivan yhtä hyvää ajosäätä ei ollutkaan kuin vuoden 2008 tapahtumassa. Vielä pari päivää ennen lähtöä sääennusteet olivat synkkiä: ajon ajaksi oli luvattu jatkuvaa kaatosadetta ja voimakasta tuulta. Vasta edellisenä iltana ennusteet lupailivat parempaa: pilvistä, mutta sadetta ei juuri nimeksikään. Suurin osa sateista tulikin lähtöä edeltävän yönä ja kisapäivänä rankimmat sateet jäivät pääosin pääkaupunkiseudun itäpuolelle.

Matkan ajan lämpötila oli noin 15-18 astetta, oli pääosin pilvistä ja tuulta ei ollut juuri nimeksikään (2 m/s). Tiet olivat tosin alussa hieman märkiä edellisen yön sateiden jäljiltä, mutta eivät niin märkiä että kaikki loka olisi roiskunut kaaressa takana tulevien naamoille. Kisan loppupuolella noin muutaman tunnin ajon jälkeen ajajat saivat niskaansa pienen kuurosateen ja aivan viimeisinä maaliin tulleet saivat ajaa viimeiset parikymmentä kilometriä rankkasateessa. Kaiken kaikkiaan sää kuitenkin suosi tapahtumaa - pahempaakin säätä oli luvassa.

Kuvia ja videoita tapahtumasta

Kuvia

Videoita

Ajajien tunnelmia ja kommentteja tapahtumasta

TULOSSA

Paljon lisää kommentteja, vinkkejä ja tunnelmia löytyy myös Fillari-lehden forumin ketjusta TdH 2009.

Tapahtuman huomiointi mediassa

Lisätietoa

Lähteet

Aiheeseen liittyvää sisältöä...