Vuelta Vantaa on maantiepyöräilijöille tarkoitettu kuntoajotapahtuma, jossa on ajanotto. Vuelta Vantaa on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 2012. Reitin pituus on 97 km, lähtö on Vantaan Kivistön koululta ja kulkee Vanhaa Hämeenlinnantietä pitkin Palojoelle, Hyrylään, Ruotsinkylään, Myllykylään, Seutulaan ja Vantaankoskelle.

Noin 50 km pitkä reitti kierretään kaksi kertaa. Maasto on melko tasaista, mikä tekee reitistä nopean. Kahden lyhyen kierroksen ansiosta myös yleisöllekin riittää seurattavaa, juomapisteet ovat tiheässä ja mahdollisesta vastatuulestakaan ei tarvitse siten kärsiä kovin pitkiä aikoja. Mikä parasta, osanottajia ei ole ruuhkaksi asti ja keskinopeusryhmät muodostuvat ajon aikana sopivan pieniksi, jolloin ajaminen on turvallisempaa ja kasoilta vältytään helpommin.

Toisin kuin muut pyöräilytapahtumat, Vuelta Vantaan kisamateriaali postitetaan suoraan kotiin, mitä voi pitää erinomaisena palveluna. Ei enää turhaa odottelua ja kisamateriaalin hakua tapahtumapäivänä tai sitä ennen.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...