Ikoni ohje.png

Tämä sivu sisältää ohjeita Polkupyöräwikin käyttöön.

Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Rekisteröinti ja kirjautuminen

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikiin rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen. Mitä hyötyä rekisteröitymisestä on? Mitä rekisteröinti vaatii?

Artikkelien muokkaus[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Artikkelien muokkaus

Pääartikkeli sisältää ohjeita artikkelien muokkaukseen. Millä eri tavoilla artikkeleita voi muokata? Kumpaa kannattaa käyttää: wikiteksti-muokkausta vai visuaalista muokkausta?

Ohjeita wikitekstipohjaiseen muokkaukseen[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Wikiteksti

Pääartikkeli sisältää ohjeita, miten sivuja muokataan wikiteksti-muodossa. Miten lisätään linkki? Miten lisätään taulukkoon soluja? Kuinka lisätään karttoja artikkeleihin?

Luokat, kategoriat ja osiot[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Luokittelu

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikin luokista. Luokittelu on wikin selkäranka: ne helpottavat jäsentämään ja löytämään Polkupyöräwikin tarjoamaa tietoa.

Keskustelu[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Keskustelu

Pääartikkeli sisältää ohjeita Polkupyöräwikin keskustelusta. Mitä eri keskustelusivut ovat? Mitä käytäntöjä keskustelussa on syytä noudattaa?

Kuvien tallentaminen wikiin[muokkaa]

Pääartikkeli: Ohje:Tallenna tiedosto

Pääartikkeli sisältää ohjeita uuden kuvan tallentamiseen Polkupyöräwikiin. Minkä kokoiseksi kuva pitäisi tallentaa? Mitä tiedostomuotoa pitää käyttää?

Tunnetut ongelmat[muokkaa]

Polkupyöräwikin käyttämä järjestelmä ei ole aivan täydellinen. Alla on lueteltu tunnettuja ongelmia, jotka on syytä ottaa huomioon artikkeleja muokattaessa:

  • Et-merkki (&) artikkelin nimessä: Polkupyöräwikissä ei kannatta käyttää et-merkkiä (& eli ampersandi) artikkelin nimessä. Artikkelin voi kyllä luoda, mutta sitä ei voi helposti lukea, koska bugi järjestelmässä ei tulkitse et-merkin jälkeistä osaa artikkelin nimeen.

Lisää ohjeita[muokkaa]

Mikäli tältä sivulta ei löytynyt apua, kannattaa lukaista seuraavat sivut, joiden sisältämiä ohjeita voi hyvin pitkälle soveltaa myös Polkupyöräwikiin.

Ohjeita ylläpitäjille[muokkaa]

Polkupyöräwikin ylläpitäjillä on laajemmat oikeudet muokata wikiä kuin tavallisilla käyttäjillä. Alta löytyy linkkejä ylläpitäjille tarkoitettuihin ohjeisiin:

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...