Tälle sivulle on koottu kirjallisuutta liittyen polkupyöräilyyn.

Suuri pyöräkirja[muokkaa]

Kirjan "Suuri pyöräkirja" kansikuva
 • Nimike: Suuri pyöräkirja
 • Tekijä: Chris Sidwells
 • Suomennos: Ilkka Rekiaro; asiantuntijana Janne Lehti/Fillari-lehti
 • Lyhennetty esittely takakannesta:


"Suuri pyöräkirja on jokaisen pyöräilijän toivekirja, joka sopii niin aktiiviharrastajalle kuin sunnuntaipyöräilijälle. Teos on upeasti kuvitettu tietolähde kaikesta pyöräilyyn liittyvästä lähtien pyörän hankinnasta aina ajotekniikkaan, pyöräkilpailuihin ja huoltotoimiin saakka. Kirjassa esitellään yleisimmät pyörämallit tavallisesta maantiepyörästä erikoispyöriin, kerrotaan kaikista tarpeellisista varusteista sekä neuvotaan oikeat ajoasennot ja -tekniikat kaikkiin maastoihin ja liikennetilanteisiin. Pyörän huoltoon tutustutaan värivalokuvien opastuksella. Kaikki tärkeimmät huoltotoimet, kuten ketjunvaihto, jarruvaijerin kiristäminen ja ennen pitkää eteen tuleva renkaan paikkaus opetellaan vaihe vaiheelta. Harjoittelua varten kirjaan kuuluu kolmelle eri lähtökunnolle sopivat harjoitusohjelmat."

Arvosteluja[muokkaa]

Pisteet: 8/10: Teos ei todellakaan ole nimensä veroinen, mutta kattaa kyllä esittelyssä mainitut pyöräilyn perusasiat. Kuvitus on erinomainen. Erilaisille pyörätyypit laajasti esitetty. Pyöräilyn historia käytiin läpi vain pintapuolisesti, eikä liikennesääntöjä käsitelty laisinkaan. Pyörien ja osien hinta-arviot olisivat olleet myös kiinnostavia. Nähtävästi harjoitteluohjelmaan ei kuulu yhtään venyttelyohjeita? Vaikutelma hivenen sillisalaattimainen: kaikille vähän jotain, mutta kenellekään ei riittävästi. Kirja on mielestäni tarkoitettu vain pyöräilyä harvakseltaan harrastaville, aktiiviharrastajille ja muille ammattilaisille teos ei tarjoa mitään uutta. Ei ollenkaan huono, mutta odotin enemmän.

--Bianchi 19. heinäkuuta 2008 kello 19.07 (UTC)

Pyöräilijän käsikirja[muokkaa]

Kirjan "Pyöräilijän käsikirja" kansikuva
 • Teoksen nimi: Pyöräilijän käsikirja
 • Tekijä: Ben Hewitt
 • Suomennos: Marko Niemi
 • Lyhennetty esittely takakannesta:


"Kokeneet maantie- ja maastopyöräilijät kertovat kirjassa, mitä jokaisen aloittelevan pyöräilijän tarvitsee tietää. Opit mm. valitsemaan oikean pyörän itsellesi, pyöräilemään turvallisesti liikenteessä, välttämään ja hoitamaan satulahiertymiä, jäykkiä polvia ja muita vaivoja ja yleisimpiä aloittelijoiden virheitä, harjoittelemaan oikeita tekniikoita ja pitkiä matkoja, korjaamaan puhjenneen kumin nopeasti ja suorittamaan pyörän perushuollon."Fillarilla Nizzaan[muokkaa]

 • Teoksen nimi: Fillarilla Nizzaan
 • Tekijä: Osmo Soininvaara
 • Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos
 • Esittely:


"Fillarilla Nizzaan johdattelee ja innoittaa pidemmän matkan pyöräilyyn ja sisältää vinkkejä matkantekoon karttoineen ja reittisuosituksineen. Ympäristöä säästävästä matkanteosta haaveilevalle tai sille hädin tuskin vielä ajatustakaan antaneelle kirja toimii innostavana johdatuksena pyöräilyn mahdollisuuksiin. Lukijalle selviää, mitkä Euroopan maat ovat pyöräilyn kannalta antoisia ja mitkä haasteellisempia, miksi pyörätie ei saa aina pyöräilijää hihkumaan riemusta ja minkälaisella varustuksella pidemmästä matkasta selviää."

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...