Tässä osiossa on tarkoitus käsitellä polkupyörän hankintaan, toimintaan ja rakenteeseen liittyviä asioita. Tästä osiosta uuden polkupyörän hankkija löytää siis vastauksia yleisimpiin ongelmiin, erityisesti seuraaviin kysymyksiin: Millainen pyörä kannattaa ostaa ja mihin hintaan? Mitä pyörätyyppejä on saatavilla? Maantiepyörä? Maastopyörä? Hybridipyörä? Mistä polkupyöriä saa ostettua? Tämän osion artikkeleissa paneudutaan myös itse polkupyörän rakenteeseen ja toimintaan. Läpi käydään esimerkiksi vaihteiden ja jarrujen toiminta sekä kuvaukset polkupyörän yleisimmistä osista.

Katsaus osion sisältöön

  • Polkupyörätyypit: Eri polkupyörätyyppejä on monia, koska yksi ja sama pyörä ei sovi kaikkiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi kapeilla hiekkapoluilla paras pyörätyyppi on maastopyörä, kun taas sileällä asfaltilla maantiepyörä on aivan omassa luokassaan. Tässä osiossa paneudutaankin eri polkupyörätyyppeihin: mitä pyörätyyppejä on olemassa ja mikä erottaa ne toisistaan.
  • Polkupyörän rakenne: Kaikilla perinteisillä polkupyörillä on aina jotain yhteistä: niissä on kaksi rengasta sekä runko, joiden päälle polkupyörä rakentuu. Artikkelissa on esitetty kuvaukset polkupyörän olennaisimmista osista, joiden tunteminen on tarpeellista.
  • Polkupyörän osat: Tämän osion artikkeleissa paneudutaan siihen, mistä osista polkupyörä koostuu: vaihteet, jarrut, renkaat, venttiilit, vanteet, kumit ja satulat jne.
  • Polkupyörän toiminta: Osiossa perehdytään yksityiskohtaisesti kaikkeen pyöräilyyn liittyvään mekaniikkaan ja fysiikkaan. Miten pyörä oikeasti toimii ja mistä osista se koostuu? Miten jarrutetaan ja miksi?
  • Uuden polkupyörän hankinta: Tulossa...

Alaluokat

Seuraavat 3 alaluokkaa kuuluvat tähän luokkaan. Alaluokkien kokonaismäärä luokassa on 3.

Sivut, jotka ovat luokassa Polkupyörät

Tässä luokassa on seuraava sivu.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...