Viitaten kommenttiin "runttaamisesta" artikkelin versiossa 13.10.2008 kello 11.27:

Tällainen runttaaminen, eli matala kadenssi ei myöskään vahvista juurikaan sydäntä tai keuhkoja, toisin kuin pienellä vaihteella tehty harjoitus. (Edellinen lause on täyttä paskaa, saisiko viitteitä tai poistakaa moinen?)

Lisäsin lähteen kappleeseen. Sen teksti on suoraan suomennettu Sheldon Brownin sivulta. Sheldon on tunnettu pyöräilyguru, eri asia on sitten, onko hänen kirjoituksensa tässä tapauksessa luotettava (ainakin vertaus painonnostoon on omasta mielestäni ihan järkeenkäypä). Hyvä sinänsä, että teksteihin vaaditaan lähteitä, mutta nämä voisi ilmottaa vähän korrektimmin esimerkiksi tällä keskustelusivulla tai merkkaamalla perään vain (lähde?) tms.

--Admin 13. lokakuuta 2008 kello 15.33 (UTC)

KOMMENTTI: Sheldon on todellakin tunnettu "pyöräilyguru", mutta se ei tarkoita että kaikki mitä hän on kirjoittanut on aivan oikein. Toisaalta artikkelin teksti on erittäin ympäripyöreetä muutenkin joten annetaan tuonkin olla sitten siellä.

Vaikka tämä on wiki niin tuntuu vähän tyhmältä että asioita kopioidaan ja suomennetaan muilta sivuilta ilman omaa ajattelevaa kosketusta?

Onko alla oleva teksti esimerkiksi suomennettu jostain vai wikiin eksynyt täysin väärä määritys kadenssille? Teksti on täynnä samanlaisia asiavirheitä.... "Tätä optimaalista polkimien pyöritysnopeutta kutsutaan pyöräilijöiden keskuudessa termillä kadenssi (englanniksi cadence)."

En itse ole artikkelia kirjoittanut, mutta siis kadenssihan on juuri poljinkampien pyöritysnopeus, kuten sivun alaotsikossa lukee? Eikö? Tuo lause on kyllä vähän hassusti muotoiltu, eli kadenssilla ei sinänsä ole mitään tekemistä optimaalisen pyöritysnopeuden kanssa. Ja oikeastaan pitäisi varmaan puhua poljinkampien pyöritysnopeudesta - ei polkimien.
Artikkelihan on merkattu keskeneräiseksi ja sitä voi (ja jopa toivotaan) muokattavan paremmaksi. Jos artikkelista löytyy joku lause, joka on epäselvä (kuten tuo mainitsemasi lause) tai siinä on virheellistä tietoa, on jopa suotavaa, että se korjataan. Tämähän on wikin idea. Mikään täällä kirjoitettu ei ole mitään Jumalan sanaa, jota ei saisi muokata.
Ja mitä suomentamiseen tulee, totta kai kannattaa lisätä omaa tietämystään sekaan. Sehän tämän wikin idea onkin: kerätä tietämystä pyöräilyyn liittyvistä asioista. Sheldonin sivuilta löytyy paljon juttua, mutta paljon on varmasti hyödyllistä asiaa myös ihan peruspyöräilijöiden keskuudessa.
Jos muuten jostain löytyy parempaa tietoa tuosta "runttaamisen" vaikutuksesta sydämen ja keuhkojen vahvistamiseen, mielelläni ainakin itse lukisin tuosta. Jos maalaisjärjellä ajattelee niin luulisi ainakin suuremman kadenssin vahvistavan sydäntä ja kauhkoja enemmän. Mutta terveyteen liittyvä tieto vaan ei aina kulje käsi kädessä maalaisjärjen kanssa...
--Admin 13. lokakuuta 2008 kello 17.46 (UTC)

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...