Ohjaustanko on polkupyörän osa, jolla pyörää ohjataan. Tarvittavat hallintalaitteet, kuten vaihdevivut ja jarrukahvat, kiinnitetään ohjaustankoon. Tankoja valmistetaan neljästä polkupyörämaailman valtamateriaalista (teräs, alumiini, titaani, hiilikuitu).

Ohjaustanko yhdistyy stemmiin, joka yhdistyy etuhaarukan laakeroinnin avulla runkoon.

Erilaiset tankotyypit[muokkaa]

Tempotanko[muokkaa]

Tempotanko löytyy vakiona tempopyöristä. Sitä käytetään laajasti myös triathlon pyörissä. Se voidaan myös lisätä useimpiin muihin tankotyyppeihin. Tempotangossa ajoasento on käyrää tankoakin merkittävästi ilmanvastukseltaan pienempi. Tämä johtuu alaspainuneesta ajoasennosta, jossa yläruumiin paino nojataan kyynärpäiden alapuolelta varsinaisen ohjaustangon (poikkitangon) päälle sijoitttuviin pehmusteisiin. Kiinnipito on eteenpäin keskelle suuntautuva. Painopisteen eteenpäinsiirtyminen lisää usein epävakautta ja heikentää näinollen ajettavuutta.

Parhaissa tempotangoissa on jarrukahvat tuotu käsien ulottuville.

Käyrä ohjaustanko[muokkaa]

Erilaisia ZIPPin valmistamia droppitankoja.

Käyrä ohjaustanko (usein myös droppitanko) löytyy yleensä maantie- ja cyclocrosspyöristä. Se mahdollistaa eri otteita ajon aikana, jolloin vauhdin ja mäkisyyden mukaan voidaan hakea tehokkaampaa, ilmanvastukseltaan pienempää ja enemmän voimaa tuottavaa ajoasentoa. Tässä ohjaustankotyypissä on poikkeuksetta tankoteippaus, jolla saadaan aikaiseksi parempi tarttuvuus ja jonkin verran tärinän vaimennusta.

Suora ohjaustanko[muokkaa]

FSA:n valmistama hiilikuituinen riser-ohjaustanko.

Suoraa tankoa käytetään useimmiten maastopyörässä tai hybrideissä, jolloin haetaan yleensä pystympää ajoasentoa sekä tarkkuutta ohjattavuuteen. Tanko voi olla jonkin verran ylös- tai taaksepäin taivutettu, riippuen halutusta ajoasennosta. Tartuntapinta suorassa tangossa on sitä varten asennetuissa kädensijoissa sekä mahdollisissa nousukahvoissa.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...