Käsimerkit[muokkaa]

Käsimerkeillä tarkoitetaan maantiepyöräilijöiden yhteislenkeillä käytettäviä käsimerkkejä, joilla osoitetaan tiessä olevat kuopat. Merkit toistetaan takana tulevalle pyöräilijälle.

Yleisimmät käsimerkit[muokkaa]

  • Oikea tai vasen käsi suorana sormella alaspäin maata kohti osoittaen näytetty käsimerkki tarkoittaa kuoppaa tiessä käden puolella pyörää.
  • Oikea tai vasen käsi suorana samalla sormet avaten ja maata kohti osoittaen näytetty käsimerkki tarkoittaa hiekkaa tai lasinsiruja tiellä.
  • Kädellä selän takana sivusuunnassa vilkuttaen näytetty käsimerkki tarkoittaa että tiellä on este käden puoleisessa reunassa, esimerkiksi koiran ulkoiluttaja tai kävelijä. Jos näytetään oikealla kädellä niin siirrytään metri tai pari vasemmalle.
  • Oikea käsi sormet suorana ylös nostettuna tarkoittaa hidastamista esimerkiksi liikennevaloihin tai muuhen hidastamista vaativaan kohteeseen tultaessa.
  • Oikea käsi nyrkissä ylös nostettuna tarkoittaa pysähtymistä esimerkiksi liikennevaloihin kevyen liikenteen väylällä.

Lisäksi parijonossa ajettaessa on hyvä ääneen sanoa vieressä ajavalle, jos vaihdetaan ajolinjaa ja siirrytään ajotielle tai pyörätielle, esimerkiksi: "Ajotielle" tai "Pyörätielle".

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...