Tämä artikkeli on saanut alkunsa fillarifoorumilla käydystä erittäin pitkästä, mielenkiintoisesta ja hauskasta keskustelusta: avautumisia elämästä kevyen liikenteen väylillä, jossa puitiin ihmisten käyttäytymista ja tyhmyyttä liikenteessä sekä yleisesti kevyen liikenteen suunnittelua ja etenkin sen puutetta.

Tämän artikkelin tarkoituksena ei ole pilkata tai paheksua kevyen liikenteen käyttäjiä (kevyt liikenne tarkoittaa kulkemista jalan, rullaluistimilla, potkulaudalla tai polkupyörällä.) tai autoilijoita. Tarkoituksena on pikemminkin saada kaikki paremmin huomioimaan toisensa, jotta liikenne sujuisi kaikkien osalta paremmin. Tarkoituksena onkin poimia esiin muutamia ärsyttäviä epäkohtia liikennesuunnittelussa ja liikennekäyttäytymisessä, sekä kertoa ja esittää muutamia neuvoja näiden välttämiseksi.

Jokainen kevyen liikenteen väylillä liikkuva onkin varmasti huomannut muiden tiellä liikkujien joskus käyttäytyvän tyhmästi, joskus jopa erittäin vaarallisesti toisia tiellä liikkujia kohtaan. Syitä tällaiseen tilanteeseen voi olla lukemattomia: väärä tilannenopeus, huono näkyvyys, ajoneuvon vika, huono liikennesuunnittelu, tietämättämyys, välinpitämättämyys tai jopa silkka tyhmyys. Yleensä vaaratilanteeseen on useita eri syitä ja osapuolia. Myös polkupyöräilijät ovat harmittavan useinLähteet:

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?t=28535

http://pyorailykuopiossa.blogspot.com/

Aiheeseen liittyvää sisältöä...