Hyvien ajolasien ominaisuudet

tänne tekstiä...

Ajolasien linssien vaihto

Ajolasit vaihdettavilla linsseillä. Oranssit linssit sopivat pilviselle säälle, kirkkaat linssit pimeälle ja tummanpunaiset aurinkoiselle säälle.
Linssit irrotettuna ajolasien kehyksistä

Joissain ajolaseissa on mahdollista vaihtaa linssit. Tällöin ajolasien mukana tulee tavallisesti kehyksissä kiinni olevien linssien lisäksi kahdet linssiparit. Tämä tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden valita ajolasien linssit sään mukaan: aurinkoisella säällä tummat linssit häikäisyn estämiseksi ja pimeämmällä säällä kirkkaat linssit näkyvyyden kasvattamiseksi. Tavallisesti linssejä on kolmea tyyppiä: linssit aurinkoiseen käyttöön (mm. mustat ja tummanpunaiset linssit), linssit pilviseen säähän (mm. oranssit ja harmahtavat linssit) ja linssit pimeällä ajamiseen (kirkkaat värittömät linssit).

Linssien vaihdossa on hyvä olla tarkkana, jotta ei rikkoisi kalliita ajolaseja. Joskus linssit voivat olla tiukassa, jolloin pitää käyttää hieman voimaa, mutta ei kuitenkaan saa vääntää kehyksiä väkivalloin. Valitettavasti ajolasien mukana ei aina edes toimiteta ohjeita, miten linssin vaihto tapahtuu. Yleensä linssien kiinnitykset ovat kuitenkin melko samanlaiset eri valmistajienkin kesken: linssin yläosan molemmissa reunoissa on kolot, jotka pitävät linssin kiinni kehyksissä. Tällaisten linssien irrotus tapahtuu yleensä vetämällä linssin kehysten keskiosan puolesta reunaa, jolloin linssin toisen reunan saa irrotettua.

Alla on esitetty ohjeet kuvien kanssa tavallisten ajolasien linssien vaihtoon. Ohjeet on kirjoitettu edestä päin katsoen vasemmanpuoleisen linssin vaihtoon, mutta kunhan vain korvaa vasemman oikealla ja oikean vasemmalla, onnistuu vaihto myös oikeanpuoleiselle linssille. Kun käsittelet linssejä, pidä ajolaseja itseesi päin hangat alaspäin ja vältä koskemasta sormilla muualle kuin linssien reunoille, jotta linsseihin ei jäisi ikäviä sormenjälkiä.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...