Kampanja on päättynyt. Pääpalkinnon voitti käyttäjä Jarsa kirjoituksellaan polkupyörän rungosta. Pääpalkinnon ja lahkakorttien voittajille on ilmoitettu palkinnoista sähköpostitse.

Kampanjan yleiskuvaus

Logo iso.gif

Polkupyöräwiki on perustettu vuonna 2008 ja se tavoittaa pyöräilyn sesonkiaikoina noin 7000-9000 kävijää viikossa. Wikistä löytyy jo nyt tietoa esim. liikennesäännöistä, kumin paikkauksesta, renkaan kokomerkinnöistä sekä polkupyöräkaupoista. Kuitenkin monista aihealueista tietoa on valitettavan vähän. Esimerkiksi polkupyörän huollosta kertovia artikkeleja tarvittaisiin paljon lisää. Nyt sinä voit auttaa ja samalla voit voittaa palkintoja! Osallistu siis Polkupyöräwiki kuntoon kampanjaan kirjoittamalla wikiin uutta laadukasta sisältöä, josta on hyötyä kaikille pyöräilijöille.

Polkupyöräwikin tarkoitus

Polkupyöräwiki on yhteisöllinen verkkosivusto, jonka sisältöä kaikki kiinnostuneet voivat itse muokata. Sivuston tarkoituksena on tarjota kattava tietolähde, joka kertoo selkeästi suomeksi kaiken polkupyöräilystä. Keskeisenä visiona on saada suomalaiset pyöräilemään enemmän.

Wikin sisällön tuottavat pyöräilijät itse. Tavoitteena onkin, että wikin avulla pystymme hyödyntämään kokeneiden pyöräilijöiden antamia neuvoja mm. pyörän ja varusteiden valinnassa, oikeassa liikennekäyttäytymisessä tai polkupyörän huollossa.

Kampanjaan osallistuminen

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan. Tarvitset vain tunnukset Polkupyöräwikiin. Jos sinulla ei jo ole tunnuksia, voit luoda uuden käyttäjätunnuksen. Varmista, että annat toimivan sähköpostiosoitteen rekisteröitymisen yhteydessä, jotta voimme olla sinuun yhteydessä, jos voitat palkintoja. Muokatessasi wikiä, muista kirjautua sisään, jotta muokkaukset tallentuvat käyttäjätunnuksellesi.

Paras kirjoittaja saa pääpalkinnon eli polkupyörän ja kaikkien wikiä muokanneiden kesken arvotaan lahjakortit Bikester.fi polkupyöräkauppaan. Kaikki wikin muokkaukset ovat arvokkaita, oli kyseessä sitten kirjoitusvirheen korjaus tai uuden laajemman artikkelin kirjoittaminen.

Kampanjan kesto

Kampanja alkaa 07.10.2014 klo 00:00 ja päättyy 31.5.2015 klo 23:59.

Palkinnot

Bikester logo.png

Palkinnot tarjoaa Bikester.fi polkupyöräkauppa. Bikester on polkupyöräkauppa verkossa, joka myy polkupyöriä sekä pyörävarusteita, -osia ja -vaatteita. Lisätietoa Bikesterista löytyy osoitteesta www.bikester.fi tai wikin sivulta Bikester.

Kampanjan palkinnot ovat siis:

  • Pääpalkinto: Paras kirjoittaja voittaa polkupyörän mallia Fixie Inc. Floater (ovh. 569,95 euroa). Kyseessä on hyviä arvosteluja saanut yksivaihteinen kaupunkipyörä. Pyörä on oletuksena sinkula, mutta siitä saa myös fiksin kääntämällä takapyörän toisin päin. Värin saa voittaja valita itse (värivaihtoehdot vihreä tai pinkki, lisää värivaihtoehtoja todennäköisesti tulossa myöhemmin). Lisätietoja pyörästä löytyy Bikesterin verkkokaupasta: Fixie Inc. Floater pinkki
  • Arvontapalkinnot: 3 kpl 20 euron etuseteliä Bikesterin verkkokauppaan. Etusetelit arvotaan kaikkien wikiä kampanjan aikana muokanneiden kesken (yksi etuseteli / käyttäjä).

Pääpalkinnon voittaja vahvistetaan ja etusetelien arvonta suoritetaan 5.6.2015 mennessä. Bikester hoitaa pyörän toimituksen voittajalle ilmaiseksi Suomeen kesäkuun 2015 aikana. Etusetelit toimitetaan voittajille sähköpostilla kesäkuun 2015 aikana.

Käytännöt ja säännöt

Muokatessasi Polkupyöräwikiä, noudata Wikipedian wikin muokkauksen yleisiä käytäntöjä, eli pyri mm. esittämään asiat neutraalista näkökulmasta, älä tuo liikaa omia mielipiteitäsi esille, äläkä poista wikistä kirjoituksia vain siksi, jos olet toista mieltä asiasta (tällöin pyri etsimään lähde joka vahvistaa mielipiteesi).

Muista että tekijänoikeuden alaisen materiaalin käyttäminen ilman lupaa on ehdottomasti kiellettyä! Eli et saa kopioida esim. tekstiä suoraan toisesta verkkosivustosta tai kirjasta. Voit kuitenkin käyttää toista teosta lähteenä ja lainata tekstiä.

Polkupyöräwikin ylläpito on rajattu palkintojen ulkopuolelle, eli ylläpito ei voi voittaa pääpalkintoa tai arvontapalkintoja.

Kriteerit parhaan kirjoittajan valintaan

Polkupyöräwikin ylläpito valitsee kampanjan aikana parhaan kirjoittajan, joka voittaa pääpalkinnon eli polkupyörän.

Voittajaa ei siis arvota vaan voittajan valinta perustuu siihen kuinka paljon ja kuinka laadukasta sisältöä käyttäjät ovat wikiin kampanjan aikana kirjoittaneet. Mitä enemmän laadukkaita kirjoituksia lisäät wikiin, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa pääpalkinto. Paras kirjoittaja on tietysti osittain mielipidekysymys, mutta jos haluat voittaa pääpalkinnon, huomioi ainakin seuraavat asiat, jotka vaikuttavat parhaan kirjoittajan valintaan:

  • Määrä ei korvaa laatua. Kirjoita tiiviisti ja asiantuntevasti, älä jaarittele. Kirjoita mieluummin yhdestä aihealueesta laajasti pidempi laadukas juttu kuin monesta aihealueesta lyhyitä keskeneräisiä kirjoituksia.
  • Lähteiden käyttö on suositeltavaa. Esim. liikennesäännöissä on syytä viitata Suomen lakiin.
  • Käytä kuvia ja videoita hyödyksi. Esim. polkupyörän huollosta kertovissa sivuissa on hyvä käyttää kuvia ja videoita hyödyksi. Voit itse ottaa esim. kuvia huollon eri vaiheista tai upottaa artikkeliin Youtubesta löytyvän videon huoltotoimenpiteestä.
  • Myös tuntemattomampi aihe voi olla hyvä. Voit ihan hyvin kirjoittaa laadukkaan artikkelin, jostain laajalle yleisölle tuntemattomammasta aihealueesta. Esimerkiksi kinneri ei ole kovin tunnettu laajalle yleisölle, mutta tämä ei tarkoita etteikö kinneristä kannata kirjoittaa. Jos haluat tehdä kinnerin muille paremmin tutuksi, kirjoita siis esim. mikä on kinneri, minkä tyyppisiä kinnereitä on olemassa, mistä niitä voi ostaa jne.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...