Tälle sivulle on pyritty keräämään erilaisia polkupyöräilyyn liittyviä videoita niin maantiepyöräilyn ihmeellisyyksistä, pyöräilyyn liittyvistä onnettomuuksista, tempuista ja muista aiheista kuin myös itse opetustarkoitukseen liittyvistä videopätkistä.

Ennätykset[muokkaa]

Nopeusennätykset[muokkaa]

The fastest human powered bicycle. Kaikkien pyöräinsinöörien märkä uni, sileä asfaltti ja itse rakennettu pyörä hiilikuidusta ja kevlarista. Voiko polkupyörällä tosiaan saavuttaa niinkin suuren nopeuden kuin 130 km/tunnissa?

Onnettomuudet[muokkaa]

Maantiepyöräily[muokkaa]

The Worst Cycling Crashes & Falls Ever. Kun ajetaan lujaa suuressa joukossa ja vieläpä sateella, niin voiko kaatumisia välttää?

Ratapyöräily[muokkaa]

Revolution 2 Crash. Kunnon kolari ratapyöräilyssä.

Round 3 1982 World Pro Sprint Final Nakano v Singleton. Mielenkiintoinen ratapyöräily, jonka lopputulos ei ole ihan toivottu. Jos ratapyöräily muuten kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti katsoa myös tätä edeltävät "erät" 1 ja 2.

Temput[muokkaa]

Bicycle stunt. Ripaus hulluutta, paljon taitoa, tasapainoa ja läjä rohkeutta, niin tuloksena on mahdottoman tuntuisia temppuja kaupunkiympäristössä. Skeittarit eivät ole näiden rinnalla mitään.

Unbelieveable Bike Tricks & Stunts. Samoja temppuja kuin äsken paremmalla kuvanlaadulla, mutta höystettynä hirveällä musiikilla.

Pyörän virittely[muokkaa]

Raketti/turbiinimoottori[muokkaa]

EmbedVideo received the bad id "8176C-2JdQ8&NR=1" for the service "youtube".

Turbinebike. Jos omaa ylimääräistä aikaa ja rahaa, tuloksena voi olla tällainenkin pyöräksi luokiteltava kulkupeli. Oliko pyöräilyn idea liikkua mahdollisimman lujaa?

Jet Powered Bicycle. Joku toinenkin on rakentanut samanlaisen kulkupelin suihkumoottorilla.

Jet rocket bike. Jos liikutaan lujaa, niin liikutaan sitten kunnolla. Laitetaan satulan alle rakettipolttoainetta ja menoksi. Tuloksena 236 km/h.

Propellikäyttöiset[muokkaa]

Propeller Driven Bicycle. Onko tuloksena jonkinlainen tappovehje, kun polkupyörään kiinnitetään propelli?

Opetusvideot[muokkaa]

Pyörän suojaaminen ja polkupyörälukot[muokkaa]

Bike Thief-niminen video näyttää, miten helppoa pyörävarkaus voi todellisuudessa olla keskellä vilkkainta ruuhka-aikaa New Yorkissa Amerikassa. Kohteena oli oma polkupyörä ja työkaluina tekijöillä oli vasara, laikkurit, saha, ja lopuksi jopa rälläkkä. Helsingin Sanomien NYT-liite taisi myös joitakin vuosia sitten todeta saman asian, kuin tämän videon lopputulos on.

Bicycle lock crack easy task. Tästä lyhyestä videosta saa hyvän käsityksen siitä, miksi halpahalleissa myytäviä ohuita kaapelilukkoja ei todellakaan kannata käyttää.

Kryptonite lock opened with a pen. Merkkilukkokaan ei aina takaa turvallisuutta. Onneksi lukot vedettiin pois markkinoilta. Tässä on myös yksi syy, miksi kannattaisi välttää näitä tubular-lukkoja, eli pyöreällä avaimella varustettuja lukkoja.

Vaihteiden säätäminen[muokkaa]

Gear Adjustment. Erittäin havainnollinen video takavaihtajan säätämisestä. Mutta varokaa sormia. Pinnojen väliin jättäminen tekee pahaa jälkeä.

Front Derailleur Adjustment. Näin säädät etuvaihtajan. Erittäin havainnollinen video.

Uuden sisäkumin vaihto[muokkaa]

Replacing an inner tube. Erinomainen video puhjenneen renkaan paikkaukseen ja sisäkumin vaihtoon. Viimeistään tämän videon avulla homman pitäisi hoitua jokaiselta.

5 minute puncture repair on the Fli. Nopea ohje puhjenneen renkaan paikkaukseen tien päällä. Koko homman voi hoitaa muutamassa minuutissa, eikä rengasta tarvitse välttämättä edes irroittaa.

Ketjujen hoito[muokkaa]

Cleaning and Lubricating Your Bike Chain. Näin ketjut pitäisi oikeaoppisesti puhdistaa ja öljytä.

Harjoittelu[muokkaa]

Varusteet[muokkaa]

Nestetankkaus[muokkaa]

NeverReach - "hands-free" bicycle hydration system. Jos rahaa löytyy taskun pohjalta noin 100 euroa ja ottaa pyöräilyn vakavasti, niin NeverReach väittää tarjoavansa nestetankkaukselle parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Aerodynaamisesti muotoiltu ja satulan alle sijoitettava säiliö mahdollistaa helpon nestetankkauksen oikean ajoasennon silti säilyessä. Testien mukaan tämä ratkaisu säästäisi 35 sekuntia 40 kilometrin matkalla.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...