Nyt voi saada edullisia sähköttömiä polkupyöriä

Sähköpyörät käyvät kaupaksi nyt ennätystahtia. Moni sähköpyörän omistaja on ollut tyytyväinen ostokseensa ja sana on alkanut kiirimään. Puskaradion ansiosta sähköpyörät käyvät hyvin kaupaksi, vaikka niitä ei edes mainostettaisi. Tämä tarkoittaa toisaalta myös sitä, että suuren kysynnän ansiosta kauppiailla on mahdollisuus myös pyytää pyöristä korkeita hintoja. Sähköttömiä pyöriä voi sen sijaan saada pienemmän kysynnän vuoksi nyt hyvin edullisesti.

Pyörä osamaksulla tai lainarahalla

Polkupyörä on mahdollista ostaa myös osamaksulla tai lainarahalla. Lainaan liittyy kuitenkin aina korko ja mahdollisesti myös muita kuluja, joten pyörän hankkiminen on edullisempaa hoitaa säästöillä. Mikäli on välttämätöntä turvautua kulutusluottoon tai muuhun pienlainaan, niin eri yhtiöiden lainatarjouksia on aina hyvä vertailla ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Lainojen kilpailuttaminen on mahdollista esimerkiksi sivustolla omalaina.fi eri luottoyhtiöiden välillä nopeasti täyttämällä vain yksi lainahakemus. Lainarahat on myös mahdollista saada tililleen jopa samana päivänä.

Pyörän ostaminen luottokortilla on käytännössä osamaksulla ostamista. Luottokorttivelkaa pitää tyypillisesti lyhentää kuukausittain, kuten osamaksusopimuksiakin. Myös luottokorttiin kuuluu korko, joskin moneen korttiin saa korotonta maksuaikaa esimerkiksi 30 vuorokautta. Maksoipa pyörän millä lainarahalla takaisin, kannattaa eri yhtiöiden tarjoukset aina kilpailuttaa tai vähintään vertailla eri tarjouksia itsenäisesti huolella.

Sähköttömän pyörän etuja

Sähköpyörässä on tietysti omat etunsa, mutta myös perinteisessä moottorittomassa polkupyörässä on kuitenkin myös joitakin etuja:

  • Pienemmät alkukustannukset. Sähköttömät pyörät ovat huomattavasti halvempia ostaa verrattuna sähköpyöriin, joiden hintaan sisältyy kallis akku ja moottori. Säästöt voivat olla satoja tai jopa tuhansia euroja. Sähköpyörät ovat tyypillisesti hinnaltaan noin 1 000–10 000 euroa, kun taas perinteisten polkupyörien hinnat ovat normaalisti noin 200–800 euroa.
  • Vähemmän huoltoa. Perinteisissä pyörissä on vähemmän osia, joten niitä on helpompi huoltaa ja korjata. Ei tarvitse huolehtia sähköjärjestelmästä tai akusta. Niissä on myös vähemmän osia, jotka voivat rikkoutua tai toimia väärin.
  • Parempaa liikuntaa. Säännöllinen pyöräily tarjoaa enemmän fyysistä harjoitusta, mikä voi johtaa parempaan terveyteen ja auttaa parantamaan sydän- ja verisuonikuntoa ja lihasvoimaa.
  • Kevyempi. Ilman sähköisen voimansiirron ja akun tuomaa lisäpainoa perinteiset pyörät ovat tietysti kevyempiä. Tämän ansiosta niillä on helpompi ajaa ylös mäkeä tai kuljettaa niitä bussissa tai junassa. Pienempi paino mahdollistaa ketterämmän käsittelyn myös maastossa. Toki myös sähköpyörät sopivat haastavaankin maastoon ja myös lumessa ajamiseen.

Huolto keväisin ja syksyisin

Polkupyörä olisi hyvä huoltaa joka kevät ja syksy. Syksyn huolto on tärkein, mikäli pyörää ei käytetä talvisin. Talviteloille ei siis kannata laittaa likaista ja huonosti toimivaa pyörää, vaan on hyvä laittaa pyörä kuntoon jo syksyllä kevättä varten. Moni pyöräilee nykyisin myös talvisin jopa pitkiä työmatkoja. Polkupyöriinkin voi ostaa nastarenkaita, jotka auttavat pysymään pystyssä liukkaillakin reiteillä.

Aiheeseen liittyvää sisältöä...