Pyöräily Monacossa tarjoaa elämyksiä

Lilliputtivaltio Monaco on yksi maailman pienimmistä, mutta samalla myös kiehtovimmista maista. Vaikka monen matkailijan kohdalla Monacon reissu kohdistuukin vain maan pääkaupunkiin, Monte Carloon, tarjoaa Monaco paljon muutakin. Monacon kätevä sijainti Etelä-Ranskan kupeessa tekee siitä helposti lähestyttävän, jonka vuoksi monet vierailevatkin maassa osana suurempaa matkakokonaisuutta.

Helpompaa Monacoon tutustuminen ei juuri voisi olla — kompaktin kokonsa vuoksi Monacoon voi tutustua näppärästi esimerkiksi polkupyörän selästä käsin. Idyllisiä reittejä on tarjolla moneen lähtöön aina fyysisesti haastavammista vaihtoehdoista aloittelijoille sopiviin pyöräteihin. Mikään niistä ei johda kauas Monte Carlosta, joten koko päivän mittaisen pyöräilyretken jälkeen voi hyvin palata kaupunkiin viettämään hauskaa iltaa vaikkapa maailman kuuluisimmalla kasinolla, jonka rahapelit houkuttelevat pelaajia puoleensa kaikkialta maailmasta. Niin ikään erinomaisen ohjelmanumeron tarjoaa Monacon kulinaristinen kulttuuri, josta kiinnostuneiden kannattaa suunnata testaamaan paikallisia herkkuja jossain Monte Carlon lukuisista tasokkaista ravintoloista.

Hyviä pyöräilyreittejä Monacossa

Mikäli pyöräily on lähellä sydäntä ja Monaco houkuttelee, tarjoavat esimerkiksi seuraavat kolme pyöräilyreittiä valtavasti nähtävää ja koettavaa aina jylhistä vuoristoseuduista upeisiin rantapoukamiin.

Saint-Jean-Cap-Ferrat

Monacoa ajatellessa monen mieleen piirtyvät rosoiset rantakalliot, hulppeat satamat ja sinisenä kimmeltävät merimaisemat. Nimenomaan merinäkymiä janoavalle Saint-Jean-Cap-Ferrat on oivallinen reitti, joka soveltuu hyvin myös aloittelijoille. Monacosta niemimaalle levittäytyvä Saint-Jean-Cap-Ferrat on pyöräilijöiden suosiossa varsinkin siksi, että alue tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia valokuvaamiseen. Mikäli polkiessa tulee hiki, voi pyörän parkkeerata hetkeksi tiensyrjään ja käydä pulahtamassa raikkaaseen meriveteen.

Col d´Èze

Mikäli Monaco on matkalla tukikohta, voi sieltä suunnata melkeinpä mihin tahansa suuntaan ja olla varma siitä, että luvassa on lumoavia maisemia. Vain noin kymmenen kilometrin päässä Monacosta sijaitseva Col d’Èze on perinteikäs pyöräilyreitti, joka alkaa aina Ranskan Nizzasta ja kiemurtelee pitkin idyllisiä maalaismaisemia aina Mentoniin saakka. Reitti nousee aina 507 metrin korkeudelle, joten mikäli pyöräilyn aikana on toiveena päästä ihastelemaan jylhiä alppimaisemia, on Col d’Èze tähän mainio valinta.

Col de la Madone

Monet Ranskan ympäriajoa varten treenaavat ammattipyöräilijät testaavat kuntoaan legendaarisella Col de la Madonen reitillä, jota pidetään yhtenä kisan haastavimmista osuuksista. Sen vuoksi Col de la Madonea ei voikaan suositella huviajeluita varten, vaan pyöräilijältä edellytetään tällä reitillä sisukkuutta ja vahvoja pohkeita. Lähes alusta alkaen reitti muuttuu kaltevaksi, eikä tasaisia osuuksia juurikaan ole. Ylämäen sinnikäs pyöräily perille saakka kuitenkin palkitaan ruhtinaallisesti, sillä tarjolla on maalauksellisia maisemia. Matkan varrella kannattaa myös pysähtyä charmikkaassa keskiaikaisessa Sainte-Agnesin kylässä, jossa voi vaikkapa pitää taukoa herkullisen lounaan merkeissä ennen seuraavaa jyrkkää nousua.

Kaupungin humua ja pyöräilyä idyllisissä maisemissa

Jos Monacossa käymisestä on aina haaveillut ja mieli tekee Monte Carlon viihdetarjonnan ohessa harrastaa myös jotain fyysisempää aktiviteettia, on pyöräily tällöin erittäin varteenotettava vaihtoehto. Turvallisena matkailumaana pidetty Monaco toimii erinomaisesti tukikohtana, josta voi käydä seikkailemassa lähiseuduilla syrjässä kaupungin humusta. Monte Carlosta voi vuokrata helposti ja kohtalaisen edullisesti polkupyörän, ellei sitten ole tuonut omaansa mukanaan pyöräretkeä varten. Myös tarvittavat varusteet saa paikan päältä, mikäli pyöräily Monacossa alkaa houkuttelemaan vasta jo paikan päälle saavuttua.

Harva välttämättä tulee ajatelleeksi pyöräilyä mahdollisena aktiviteettina Monacoon lähtiessään, mutta sitä kannattaa ehdottomasti harkita. Edellä mainituista reittivaihtoehdoista etenkin Saint-Jean-Cap-Ferrat soveltuu täysin aloittelijatason pyöräilijällekin vallan mainiosti, eikä lyhyempää pyöräreittiä varten tarvitse kovinkaan kummoista varustusta harrastelijatason polkupyörää kypärää lukuunottamatta. Varmaa on se, että Monaco näyttäytyy pyörän selästä käsin täysin uudessa valossa ja tarjoilee ikimuistoisia elämyksiä, joita kelpaa muistella vielä vuosienkin kuluttua.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...