Siitä kun covid -19 pandemia alkoi, käynnistyi myös muutosten aika. Monelle sosiaalinen eristäytyminen ja vetäytyminen koteihin oli ahdistava muutos. 2020 kun ihmiset joutuivat jäämään etätöihin ja etäopintoihin ja monet urheilulajit jäivät tauolle, koitti aika löytää uusia harrastuksia ja uusia tapoja kohottaa kuntoa sekä viettää aikaa. Mieluusti vieläpä kodin ulkopuolella.

Verkkokaupoissa kauppa kävi kuumana ja erilaisia urheilutarvikkeita ostettiin suuria määriä. Sama kävi myös polkupyörille. Polkupyörien kysyntä nousi ja pyöräily nousi trendiksi, sillä sitä pystyi harrastamaan turvallisesti ja sillä sai hyvin kuntoa kohotettua ja pidettyä yllä. Pyöräily oli myös harrastus, jota oli mahdollista tehdä perheen kanssa tai ystävien kanssa.

Pandemian vaikutukset ulottuvat syvälle

Kun pandemia jatkui jatkumistaan, oli monilla edessä myös taloudellisia huolia. Kun töistä sai lomautuksen tai työpaikan menetti täysin, oli pakko kehittää muitakin keinoja liikkua, kuin vain omalla henkilöautolla. Henkilöautossa kun bensa ja diesel ovat suhteellisen hintavia, päälle vielä verot ja vakuutukset, niin summa ei olekaan enää kovinkaan pieni. Myös tähän pyöräily tuli avuksi, sillä pyöräilyssä on vain ne kustannukset mitä tulee kun pyörän hankkii sekä pakolliset huollot.

Nyt kun pandemiaa on takana jo tovin verran, on esimerkiksi sijoittaminen noussut mielenkiinnon kohteeksi monilla. Ihmiset haluavat välttää epämukavan tilanteen, jossa he jäävät tyhjän päälle kun työt menevät alta. Tähän tuokin apua esimerkiksi sivustot kuten Sijoitusrahastot.org, joilta on saatavilla vinkkejä sijoittamiseen.

Toivottavasti tulevaisuudessa ihmiset jatkavat autoilusta pyöräilyyn siirtymistä, mutta ilman taloudellisia ongelmia ja vain puhtaasti liikkumisen ilon vuoksi. Sillä vaikka taloudellisesti pyöräily onkin hyvä asia, niin sen hyödyt ulottuvat sitäkin syvemmälle.

Pyöräilyn suosio

Vaikka covid -19 pandemia onkin varmasti muuttanut pyöräilyn suosiota, niin myönnettävä on myös se, että pyöräily on ollut suosittua muutoinkin jo kauan. Lähes jokainen suomalainen on jo lapsena oppinut pyöräilemään ja pyöräileminen on ollut osa arkea. Pyöräilty on niin kouluun kuin kavereiden kanssa vapaa ajallakin ja aikuisena omien lasten tai ystävien kanssa. Pyöräily on iso osa monen elämää, mutta toisilla innon löytyminen vaati pikkuisen herättelyä.

Tovin aikaa oli kauppojen pyöräily tarvike ja polkupyörä tilat vajavaiset, kun pyörien kysyntä hetkellisesti ohitti tarjonnan. Samalla netin erilaisilla kirpputoreilla pyörät vaihtoivat tiuhaan tahtiin omistajaa. Pyörien menekki oli suuri ja monet hankkivat kunnollisen pyörän jo valmiiksi, jotta pystyivät polkupyöräilemään niin säällä kuin säälläkin.

Mitä tarvitset pyöräillessäsi?

Pyöräilyssä on hyvä ajatella ensin, että millaiseen tilanteeseen polkupyöräsi hankit. Oletko pyöräilemässä vain satunnaisesti ilman erityistä kuntoilu tarkoitusta, oletko ajatellut kilpapyöräillä tai pyöräillä maastossa? Ajoittuuko pyöräily vain kesään vai onko sinulla aikomus pyöräillä myös talvella tai huonolla kelillä? Nykyisin pyöriä onkin moniin eri tarpeisiin aina perinteisestä vaihteettomasta Joposta jättimäisillä renkailla varustettuun Fatbikeen. Polkupyöriä onkin joka sorttia ja jokaiseen tarpeeseen.

Hyvä on polkupyörän kanssa muistaa myös suojavarusteet, eli kypärä. Kypärä suojaa päätä kaatuessasi ja se saattaa pelastaa vielä henkesi jonain päivänä. Tämän lisäksi tarvitset asianmukaiset varusteet pyörään, kuten soittokello, valot sekä eteen että taakse ja seisonta tuen. Tämän lisäksi on hyvä huolehtia lokasuojista sekä muista osista tarpeen mukaan.

Kun laitat pyörän varastoon tai jätät sen kotipihaasi tai muuhun polkupyörälle tarkoitettuun paikkaan, niin muista aina suojata pyörä varkauden varalta. Mikään ei harmita niin, kuin se että olet lähdössä pyöräilemään ja huomaat pyörän puuttuvan.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...