Kesästä on mukava nauttia useilla erilaisilla tavoilla. Jokainen meistä nauttii erilaisista asioista, mutta yksi hauska tapa nauttia kesästä, on pyöräillä sekä kotikaupungissa, että ympäri Suomea. Kesään voi panostaa myös pyöräilyn merkeissä, esimerkiksi tekemällä erilaisia retkiä ympäri Suomea. Toiset nauttivat myös erilaisiin tapahtumiin osallistumisesta, missä oma kunto pääsee hyvin koetukselle erinäisten pyöräilyretkien muodossa.

Kesällä voi nauttia niin pienellä budjetilla kuin suuremmallakin. Suurempiin suunnitelmiin kannattaa ehdottomasti hyödyntää erilaisia kulutusluottoja, joita voit vertailla erilaisilla sivustoilla, kuten esimerkiksi osoitteessa https://www.lainat.fi/kulutusluotot, jossa pääset tutustumaan erilaisten kulutusluottojen ehtoihin. Voit kuitenkin harrastaa pyöräilyä pienelläkin budjetilla, juuri niin kuin itsellesi parhaimmalta tuntuu. Tässä artikkelissa käymme kuitenkin läpi sitä, millaisilla tavoilla kesän pyöräilystä voi nauttia.

Miksi pyöräillä kesällä?

Kaikkein yksinkertaisin syy on, että koska kesällä pyöräileminen on helppo ja nopea ratkaisu. Sään salliessa voit liikkua samoissa vaatteissa, kuin muutenkin ulkoilisit. Pääset myös helposti siirtymään paikasta toiseen, kun et joudu ajamaan ruuhkissa tai etsimään parkkipaikkaa. Usein pyöräillen ja kävellen pääset myös kohteeseen suorempia reittejä pitkin, kuin autolla. Samalla saat myös nauttia kauniista säästä ja ulkoilusta, liikunnan tuomaa iloa unohtamatta. Lisäksi pyöräily säästää luontoa, etkä joudu ajamaan bensa-aseman kautta liikkuaksesi.

Pyörällä matkaileminen

Kesä on hyvä ajankohta tutustua Suomen useisiin erilaisiin pyörämatkailureitteihin. Eri puolilta Suomea löydät monipuolisesti erilaisia pyöräily- ja majoituspaketteja niin valmispaketteina kuin omatoimipyöräilijöille suunnattuna. Voit löytää erilaisia pyöräilyreittejä niin kaupungeissa kuin maastossakin. Lisäksi pyöräilyreiteillä on usein tarjolla pyöräilijöille levähdyspaikkoja sekä esimerkiksi kahviloita. Pyöräily on erittäin hyvä liikuntavaihtoehto kaikenikäisille ihmisille, joten voit lähteä niin yksin, perheen kanssa kuin ystävienkin kanssa matkaan.

Pyöräillen voi lähteä myös kauemmaksi kotoa. On kuitenkin hyvä muistaa, että varusteiden tulee olla kunnossa. Lisäksi mukana tulisi olla välineet huoltaa pyörää ja esimerkiksi paikata rikkoutunut pyörän kumi. Näin reissu ei mene pilalle, vaikka pieniä vastoinkäymisiä matkan varrella kohdalle osuisi. Jos lähdet pidemmälle matkalle, on hyvä varmistaa aina mahdollisuudet saada apua, jos ongelmia ilmenee matkan varrella. Suunnittele jo etukäteen, miten hoidat ongelmatilanteet.

Pyöräily osana hyötyliikuntaa

Kesät ovat valoisaa aikaa, jolloin myös kiinnostus liikkua ulkona on huomattavasti suurempaa kuin talvisin. Pyöräily voi olla erittäin hyvä tapa aloittaa koulu- tai työpäivä. Pyöräilemällä saat jo ennen työpäivän alkua liikuntaa ja viimeiseksi kun työpäivä päättyy. Kuntosi pysyy hyvänä, eikä työpäiväkään tunnu yhtä puuduttavalta. Pyöräily soveltuu erityisesti heille, jotka eivät työssään liiku erityisen paljoa. Pyöräily kouluun ja töihin voikin olla erittäin tärkeä osa päivittäistä liikunnan tarvetta.

Työt ja koulu eivät ole ainoat paikat, minne voit suunnata kesällä pyörällä auton sijasta. On hyvä pohtia pyöräilemistä myös ostoksille, tai jos aiot suunnata ystävien kanssa kahville. Pyörällä pääset usein nopeasti ja helposti, sekä onnistut välttämään ruuhkat. Samalla saat hyötyliikuntaa, vaikka kävisit vain kaupassa ostamassa ruokaa.

Pyöräily osana elämää

Tänä päivänä yhä useammat ihmiset harrastavat pyöräilyä, sillä se säästää sekä luontoa, että lompakkoa. Edullinen ja kropalle mieliksi oleva harrastus sopiikin osaksi elämää kaiken ikäisillä. Pyöräily voi olla oiva tapa viettää aikaa yhdessä, nauttia liikunnasta, tutustua erilaisiin alueisiin ja nauttia kauniista ilmasta.

Älä jätä pyöräilyä vain kesään, sillä myös talvipyöräily onnistuu oikeilla varusteilla. Hankkimalla talveksi erilaiset renkaat sekä kunnolliset ulkoiluvarusteet, voit nauttia pyöräilystä säällä kuin säällä. Nykyisten lakien mukaiset varusteet tulee myös löytyä pyöristä, joten tarkista aina valot ja heijastimet, kun aloitat pyöräilemisen. Pyöräilyn iloa, kauteen kuin kauteen!

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...