Suomesta löytyy valtavasti mahdollisuuksia aktiiviselle pyöräilijälle: toimiva kaupunkisuunnittelu ottaa huomioon arkipyöräilijät, tasaiset tiet kutsuvat maantiepyöräilijöitä ja valtavat metsät suorastaa huutavat poluilleen maastopyöräilemään. Jotta pyöräilyharrastuksestaan saisi irti kaikkein eniten ja juuri sillä sinulle sopivalla tavalla, tulee pyörän valintaan käyttää hieman aikaa. Malleja on olemassa hyvin monenlaiseen eri käyttötarkoitukseen, joten ensimmäisenä kannattaa miettiä omaa käyttötarvettaan.

Maastopyörät

Jos pyörän renkaat ohjaavat sinua jatkuvasti metsäpoluille, on valintasi maastopyörä. Siitä löytyy leveät renkaat voimakkailla kuvioilla, jotka antavat pitoa erilaisilla pinnoilla. Maastopyörässä on jousitettu etuhaarukka ja pystyssä oleva ajoasento, mitkä yhdessä helpottavat ajamista epätasaisessa ja kuoppaisessa maastossa. Lisäksi sen jarrut ovat yleensä tehokkaat V- tai levyjarrut, jotka ovat omiaan vauhdikkaaseen menoon.

Ominaisuuksiensa ansiosta maastopyörä toimii vaikeassa maastossa ja haastavillakin poluilla, ja sillä on helppo selvittää reittien routakuopat, hiekkatiet ja muut. Sen sijaan puhtaaseen asfalttiajoon tätä pyörää ei kannata valita, sillä sen renkaat tuovat mukanaan isomman rullausvastuksen.

Kaupunkipyörät ja hybridit

Mikäli käytät pyörää lähinnä lyhyisiin työmatkoihin, kauppareissuille ja muuhun kaupunkiajoon, on kaupunkipyörä erinomainen valinta. Se on yleensä tukevarakenteinen, pienivaihteinen ja suurirenkainen pyörä, jossa on huomioitu myös tavaran kuljetus. Usein kaupunkipyörässä on jalkajarru, ja sen ajoasento on mukavan pysty. Koska kaupunkipyörän varustelu on hyvin yksinkertaista ja rakenne jämäkkä, se vaatii todella vähän huoltoa.

Jos taas tulet käyttämään pyörääsi myös pidemmillä lenkeillä ja vaihtelevammassa maastossa, on hybdridipyörä parempi vaihtoehto. Siinä maastopyörän ja kaupunkipyörän ominaisuudet yhdistyvät kätevään pakettiin, joka soveltuu sekä kuntoilukäyttöön että näppärään pyöräilyyn kaupunkiympäristössä. Hybrideissä voi olla paljonkin eroja keskenään, mutta niiden tekniikka muistuttaa pitkälti maastopyörien tekniikkaa. Kaupunkiajoon sopivammat niistä tekee muun muassa ohuemmat renkaat, jotka rullaavat mainiosti asfalttipinnalla.

Maantiepyörät ja cyclocross-pyörät

Maantiepyörä – jonka saatat tuntea myös nimellä kilpapyörä – on tarkoitettu erityisesti maantiellä tapahtuvaa pyöräilyyn, nimensä mukaisesti. Sillä pyöräilyyn voi saada todellista vauhdin huumaa, mikä on pyörän kapeiden, suuripaineisten renkaiden ansiota. Niiden liikevastus on hyvin pieni, ja tätä myötä rullaavuus on omaa luokkaansa. Maantiepyörän ajoasento on matalalla, mikä auttaa omalta osaltaan vauhdin saavuttamisessa. Parhaimmillaan esimerkiksi suurissa vuoristoalamäissä vauhti voi olla jopa yli 100 km/h. Tämä pyörätyyppi sopii erityisen hyvin pitkille lenkeille ja treenaamiseen asfalttipintaisilla teillä, mutta maastoon sillä ei kannata lähteä laisinkaan.

Jos vauhti houkuttaa, mutta pelkkä asfalttipinta ei innosta, voi valintasi olla cyclocross-pyörä. Siinä on pitkälti maantiepyörän kaltaiset ominaisuudet, mutta korkeampi maavara, jonkin verran pystympi ajoasento, leveämpi haarukka sekä hieman leveämmät renkaat – kuitenkin maastopyörää huomattavasti kapeammat. Renkaat voivat olla joko sileähköt tai kuvioidut, oman valinnan mukaan. Cyclocross on kasvattanut suosiotaan, sillä se on omiaan nopeaan pyöräilyyn erilaisissa ympäristöissä ja sillä voi ajaa myös talviaikaan. Hyvin hankalakulkuiseen maastoon sitä ei kuitenkaan kannata viedä.

Pyörän koon valinta

Itse pyörän koosta puhuttaessa kannattaa olla tarkkana, sillä eri pyörämalleilla ja valmistajilla voi olla erilaiset suositukset. Pyörän rungon koon valinta toimiikin kuin blackjack-strategia – ei ole tarvetta opetella ulkoa, kun käytettävissä on aputaulukoita.

Runkokoko itsessään mitataan poljinkampien kiinnityskohdasta rungon etuosan pystyputken päähän, ja yleensä koko ilmoitetaan senttimetreissä tai tuumissa. Valintaa tehdessä kannattaa huomioida satulan ja ohjaustangon säätömahdollisuudet. Normaalisti satulaa pystytään säätämään niin korkeus- kuin pituussuunnassa ja ohjaustangossa puolestaan korkeus ja etäisyys ovat yleensä säädettävissä. Pidä kuitenkin mielessä, että liian iso runko tekee pyörän hallinnasta vaikeaa, joten kahdesta mahdollisesti sinulle sopivasta vaihtoehdosta kannattaa usein valita pienikokoisempi.

Mikäli pyörän mallin tai koon valinta mietityttää, kannattaa se hankkia asiantuntevasta myymälästä, jossa myyjät auttavat mielellään löytämään juuri itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Sponsoroidut linkit:

Aiheeseen liittyvää sisältöä...